keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Who cares

Niin se taas nähdään kuinka meistä on moneksi ja monen laista kauneusihannetta löytyy! Edellisessä postauksessa laitoin kuvia vartaloista, jotka on mun mielestä kauniita. Okei, sitä viimeistä mietin että laitanko vaiko enkö, mutta ehkä sen tarkoituskin oli herättää erilaisia mielipiteitä. ;)

Noissa kuvissa on kuitenkin ihan oikeita ihmisiä, jotka ovat tehneet töitä kroppiensa ja lihaksiensa eteen, ja jokaisella on omanlaisensa vartalo. Toisilla isommat lihakset, toisilla pienemmät.  Oonkin varma, että jos vastaan kävelis rannalla tai salin suihkussa vastaan sen viimeisen kuvan tyttö, ei  kukaan välttämättä ajattelis omassa mielessään että "HYI! Kamaluus!", pikemminkin että "wau, ompas timmi!" Sitä paitsi he voivat olla tyttöjä, jotka ovat vasta matkalla tavoitteeseensa, joka on isompi ja massiivisempi vartalo. Jos joku ystävä vaikka olis tosi laiha, mutta kävis salilla jotta saisi enemmän lihasta kroppaansa, tuskin kukaan kommentois tämän (sanotaan vaikka) instagram-kuvaa vartalostaan: "Hyi, oletpas laiha!"

Mutta näin internetin ihmeellisessä maailmassa kun on mahdollisuus arvostella toisten vartaloita, on helppo sanoa kuinka hirveän oksettava jonkun vartalo onkaan. :-D  Mitäs jos laittais vaikkapa tänne blogiin kuvan Jessica Simpsonista, joka näyttää tänä päivänä tältä:
 
Niin. Tuskin kukaan kommentoisi Jessican vartaloa: Hyi miten lihava! Päin vastoin, kaikki hehkuttaa aina sitä, kuinka kaikki vartalot ovat kauniita ja että plus-koon mallit ovat upeita, jopa kauniimpia kuin "pienet" mallit. Onko sekään sitten oikein? Pääasia on , että itse kokee että oma vartalo on kaunis ja on siihen tyytyväinen. Silloin ei mun mielestä kellään ole sanomista siihen, onko jonkun vartalo ruma, ällö, liian laiha tai liian lihava.

Olen puhunut. Kaikki kauniita. Molempi parempi, molempi pahempi.
 

3 kommenttia:

 1. http://katialander.blogspot.fi/2013/02/kisakuvat-ja-real-life.html

  www.jasminfitness.blogspot.fi/2012/12/fitness-vai-hyvinvointi.html

  Tossa pari asiantuntijan kirjoitusta, jotka olis ehkä hyvä lukea, jos tollasista rasvattomista, "terveellisistä" ja enemmän tai vähemmän lihaksikkaista vartaloista haaveilee.. Elämäähän tollasenkin ylläpitäminen toki on, mutta sen mielekkyydestä voi olla montaa mieltä.
  Eri asia tietty, millainen on esim. mielisairauden/syömishäiriön mielipide siitä, millaisia hyvät elämäntavat ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta totta, ja mullekin tuli mieleen toi että syömishäiriöinen voi ja varmasti kokeekin noi terveelliset elämäntavat vähän eri tavalla = sairaalla tavalla. Noissakin kuvissa piilee hyvin tod. näk. se että ei kukaan oo ton näkönen koko aikaa. Tai jos on niin joku on ehkä vialla? Kyllähän sen omastakin kokemuksesta tietää, että on päiviä kun peilistä katsoo takaisin ihana timmmi nuori nainen ja joskus taas inhottava turvonnut, jätskiä ja karkkia täynnä oleva masu! :-D

   Poista
  2. Jes, hyvä Rose, kiitos Rose! Noissa puhuttiin juuri sellaisista jutuista, joita oon itse pohtinut viime aikoina. Ihmiset ihannoivat nykyään lihaksikasta ja täysin rasvatonta kroppaa. Sanotaan, että "kauneusihanteet ovat menneet terveempään suuntaan". PYH sanon minä. Fitness-kisailijat ovat kisakunnossa ihan minimaalisen ajan 365 päivästä. Ja nyt normaalit pulliaiset tavoittelevat samanlaista kuntoa. Ei hyvä, ei hyvä.
   Fitness on edelleen lajina todella hieno! Arvostan. Mutta onhan se pakkomielteistä hommaa.

   Vaikeita juttuja. Missä menee terveyden ja sairauden raja...

   Poista