maanantai 15. huhtikuuta 2013

Drink that agua de côco

Taas hyvä salitreeni suoritettu ja hainpa vihdoin sen maksukortinkin niin voin taas käyttää omiakin rahoja niin ei tarvi poikaystävän siivellä mennä haha!

En oo saanu vielä Brasilia-kuvia koneelle, mutta eiköhän se lähipäivinä tapahdu!

Mutta sen sanon siitä, että kauhee ikävä on sinne taas jälleen ja se on ihan takuu varma että tuun käymään siellä jatkossa niin usein kuin vaan mahdollista! Niin ihana maa, suosittelen lämmöllä :)

 Ja mikä parasta, tuolla on mitä parhaimmat mahdollisuudet syödä ja elää terveellisesti. Siellä on kyllä todella helppo myös elää erittäin epäterveellisestikin :-D Esim. silloin kun olin vaihdossa siellä, mua ahdisti monesti kun mun isäntäperheelläni ei ollut ehkä niin terveelliset elämäntavat kuin mihin olin tottunut ja monesti ruuan terveellisyydestä tingittiin aika lailla... Mutta otetaan esimerkiksi se Rio de Janeiro. Auringon noususta aina iltamyöhään Copacabanan ja Ipaneman rannat on täynnä lenkkeilijöitä. Ei oo mitään parempaa kuin juosta toisten lenkkeilijöiden kanssa merenrannassa kun aurinko on nousemassa! Niin ja melkein nähtiin Usain Bolt myös!
  
 Ja ruoka ja juoma! Okei, niitä caipirinhoja ja hyvää olutta riittää, mutta kookosvesihän on ihan naurettavan halpaa siellä. Suomeen sitä on eksynyt tosi vähän, mutta oon jo erinäisistä lähteistä lukenut sen kaikkia terveysvaikutuksia. Brasiliassa saat ostaa n. 2,5€ :lla kokonaisen ison kookospähkinän, joka sulle hakataan niin että saat juoda sen koko sisällön, jota on yleensä PALJON. Siellä se siis maksaa paikallista rahaa R$5, kun täällä saat sellasen 2dl pillimehun suurin piirtein 5€!! Tuollakin myytiin joka kioskissa kyllä niitä pillimehujakin, jotka on helppo ottaa mukaan, mutta nekin maksoi euroissa varmaankin alle 1€.
Ihan parhautta on myös toi acaí. Sitä on pakko syödä jos ikinä käytte Brasiliassa! Niin hyvää ja terveellistä ja täyttävää. Se on siis hedelmästä tehty, mehun tai tollasen ns. "sorbetin" muodossa. Syödään monesti banaanin ja granolan kanssa, mutta noita variaatioita on monia!!
Ja sitten ihan yleisesti vaan tarjolla on kaikkea superterveellistä, joka Suomessa saattaa maksaa paljonkin, mutta tuolla ei. Quinoaa, hummusta jne....

P.s. palaan taas toivomusten mukaisesti siihen ruokapäiväkirjan pitoon! Ainakin jonkunlaiseen. :)   

8 kommenttia:

 1. osaatko siis portugalia vai millä kielellä siellä opiskelit?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis brasiliaa..:D

   Poista
  2. siis portuglia:D

   Poista
  3. Siis portugalin opin siellä kun olin vaihdossa :) Aikasemmin en osannut, mutta siellä oli pakko!

   Poista
 2. Oon niin kade et oot saanu ihan erilaisen kulttuurin isoksi osaksi elämää! Harmittaa niin, että omat vaihtomahdollisuudet kaatui kesken, vaikka paikkakin Meksikoon jo oli.

  Ja noi ruuat kuulostaa ja näyttää niin ihanalta ja eksoottiselta!! Tylsä suomalainen ruoka... En malta oottaa lisää postauksia Brasiliasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei tosi harmi! :( Toi oli kyllä kieltämättä ihan huippu kokemus!

   Poista
 3. Noi brasilialaiset ihmiset näyttää todella kauniilta! Varmaan vähän erilainen katukuva siellä kun täällä :)
  Olisikin ihana päästä syömään tuoreita hedelmiä ympäri vuoden. Täältä kun ei oikein saa noita yhtään eksoottisempia hedelmiä, tai siis saa mutta ovat raakoja tai muuten vaan pahoja.
  Täytyy varmaan itsekin alkaa varailemaan Brasilian matkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ne onkin kyllä kauniita! Kauniita ja kurvikkaita ;)
   Niinpä, itse en esimerkiki tykännyt ollenkaan aikaisemmin papaijasta, en edes Thaimaassa, mutta tuolla Brasiliassa se jostain kumman syystä on ihan törkeen hyvää!!
   Itse meinaan varata seuraavan matkan heti kun rahaa liikenee siihen ;)

   Poista