keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Paniikki paniikki

Ei hemmetti. Tänään iski kauhee ahdistus ton lukemisen kanssa. Näin koulukaverin salilta lähtiessä ja juteltiin siinä niitä näitä. Muun muassa pääsykokeista ja lukemisesta. Kyseinen tuttava on myös hakemassa kauppatieteelliseen ja tein ison virheen kun rupesin kyselemään hänen lukemisistaan. Ja sitten kaveri kertoi mitä valmennuskurssilla oli sanottu : "Yleensä ne jotka pääsee läpi, on lukenut kaikki kirjat 6-8 kertaa läpi." 6-8?!?!

Olin vielä tossa kohtaa ihan fine, että no, luen minkä pystyn ja jos en pääse niin ei se lukeminen hukkaan mene, ens vuonna sitten uudestaan valmennuskurssin kera. Ja noinhan se pitää ajatellakin eikö?

Mutta odotappas kun aloin lounaalla kertoon tota tarinaa poikaystävälle. Voitteko kuvitella että pillahdin itkuun?! Tai no, varmaan voi kuvitella, oon oikeesti aika moinen itkupilli jos sille päälle satun. T:kin puhu että no ens vuonna sitten uusiks jos tänä vuonna ei nappaa. Eikä se oo se määrä, vaan se laatu. Niin. Luen itse tosi hitaasti ja huolellisesti ja yliviivaan ja alleviivaan ja vaikka mitä. Blaah. Turhauttavaa. Tuli semmonen olo että kannattaako mun enää edes yrittää?

No, kaippa mää nyt vaan tsemppaan ja luen. Eipä se oppi hukkaankaan mene.
No, sit toisiin juttuihin. :-D

On tullut kesä!!! Miten mahtavaa! Tuolla on vaikka kuinka lämmin ja näin tänään ensimmäisen mehiläisenkin. Ja ajoin autolla katto auki! Mikä vapauttava tunne!
Eilen olin kampaajalla vähän laittamassa lisää vaaleita raitoja taas. Tuli taas niin kivat, mun kampaajaan voi aina luottaa!
Käytiin myös eilen äitin kanssa toteamaan kumpi mekko oli parempi;) Jonka jälkeen jugille!
Ikean kautta kotiin. Olipas hauskaa että kerrankin meillä syötiin jotain niinkin yksinkertaista ruokaa kuin lihapullat ja muusi! Ei sillä ettei meidän koti-gourmet-ruuat olis maailman parhaita, mutta kiva välillä näinkin!


15 kommenttia:

 1. Höpöhöpö et todellakaan ala luovuttamaan! Niinhän se on että se laatu merkitsee, ihmiset lukee kuitenkin niin eri tavalla. Yrität nyt ihan täysiä sillä asenteella et sisään mennään ja jos ei onni potki niin osaatpahan asiat ens kertaa ajatellen, ettei alusta tarvi ainakaan alottaa. TSEMPPIÄ MURU! <3333

  VastaaPoista
 2. Mäkin ajoin pyörällä, taivas kattona. Mahtava tunne! ;) Jos lukee ajatuksella niitä kirjoja, niin ainahan ne jää sinne mieleen hautuu. Mut sit on tietenkin niitäkin ihmisiä jotka vähän silmäilee ja muistaa heti kaiken. Mut se on jo vähän outoa.... :) - Ihailija

  VastaaPoista
 3. Mikäs kiire meillä on tässä valmiissa maailmassa?! Kyllä niitä oikeita töitä ehtii sit tehdä ihan kyllästymiseen asti, hei mullakin on tavoitteena tässä 3 vuoden sisään saada itseni kirjoille johonkin järkevään kouluun..että siinä sulle :D Ja ties vaikka kävis tuuri siellä kauppiksen pääsykokeissa.
  Päädyitteks tohon mustaan mekkoon??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä :) Mitä sitä turhaa stressaan, kaikki järjestyy jotenkin kuitenkin!

   Joo päädyttin <3__<3

   Poista
 4. Jäitä nyt vaan hattuun! Itse pääsin sisään ekalla yrittämällä ilman valmennuskurssia. En myöskään todellakaan kerennyt lukeen tota 6-8 krt kirjoja läpi. Ei se määrä vaan laatu. Ei oo mitään väliä montako kertaa sä ne kirjat luet, jos ei oo ajatus mukana. Mun oma lukutekniikka itse asiassa muistutti tota sun kuvailemaa. Mulla ainakin toimi niin, et luin hitaasti ja keskittyneesti ja mietin oikeesti niitä juttuja samalla. Tsemppii nyt oikeen kovasti ja toivotaan et pääset opiskeleen!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, loistosuoritus! Ihanaa kuulla ettei munkaan toivo oo menetetty! :D Kiitos kauheesti <3

   Poista
 5. hei älä ressaa liikaa pääsykokeista! ite hain kans kirjotusten jälkeen kauppatieteisiin ja luin kirjat kerran läpi ja olin ihan varma etten tuu ikinä pääseen sisään (kun ei oo varaa mihkä valmennuskursseilleka), mutta koe olikin yllättävän helppo ja jäin harmittavasti puolen pisteen päähän paikasta tampereelle! mutta siitä sai valtavasti motivaatio seuraavaan kevääseen ja päätin että sisään mennää vaikka väkisin :D ja niinhän se koulupaikka sitten irtosi tampereelta (ilman valmennuskurssia ja kirjat luin muistaakseni kolme kertaa läpi) :) niinkun sanoit, ei se määrä vaan laatu :) tsemppiä, älä luovuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauheesti kommentista!! Tosi hieno suoritus!! Ehkä mäkin onnistun..... ;) Nyt vaan lukeen MARS!

   Poista
 6. oon tsekkin lukion loppumisen jälkeen tähtäämässä tonne kauppikseen ja mua kiinnostais tietää, mitä aineita kirjotit, kun sanoit kirjoittaneesi aika monta?ja huomaatko oliko niistä hyötyä nyt, kun luet pääsykoekirjaa?:) tosi paljon tsemppia pääsykokeisiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuota, kirjotin siis 5 kieltä (portugali, englanti, ruotsi, saksa, espanja) , psykologian, lyhyen matikan ja äidinkielen.

   Ainoo mistä on tähän mennessä ollu hyötyä ehkä on lyhyt matikka. Jos fiksusti ajattelee niin olishan mun kannattanut kirjottaa yhteiskuntaoppi ilman muuta.

   Ja voi kiitos samoin sinne!! <3

   Poista
  2. Tosin kirjotin (ilmeisesti) aika hyvät arvosanat melkeinpä kaikista, esim. matikasta ja kielistä, joten niistähän tulee sit kans vähän lisäpisteitä kokeeseen!

   Poista
 7. todellakin, ei se määrä vaan laatu! ite oon sen todistanut :)
  pyrin kaksi kertaa kauppikseen, pääsin tokalla.
  ekalla kerralla luin paljon, mutten niin huolella. tokana vuonna no joo, luin myös paljon, mutta paljon perusteellisemmin ja jatkuvasti niitä asiota opetellen. ei se määrä kerro mitään vaan se laatu :) ja valmennuskurssi auttoi myös tokalla kerralla tosi paljon!

  mä tunnen monia, ketkä on oikeesti lukenut kirjat vaan pari kertaa läpi mutta sisäistänyt kaiken heti niin hyvin, että ovat päässeet sisään. kauppiksen pääsykoekirjojen asiat ei sinäänsä oo mitään rakettitiedettä, pitää vaan sinnikkäästi painaa mieleen sitä asiaa :) paljon muistamista siis!

  mihin kaupunkeihin muuten aiot hakea?

  tsemppiä kovasti ja suosittelen, ettet kauheasti keskustele noista lukumääristä sun muista muiden kanssa, se lisää vaan painetta! ja ihmiset myös usein liioittelevat niitä omia lukemisiaan jne. kannattaa vaan ummistaa korvansa ja keskittyä siihen omaan juttuun!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten kannustava kommentti taas, KIITOS!

   Siis tiedätkö, hain Tampereelle ykkösenä ja sitten Turkuun ja Helsinkiin. Hakuhetkellä fiilis oli ainakin se, että opiskelen joko Tampereella kotikaupungissa tai sit en ollenkaan :-D Mutta nyt en oo enää niin varma... Mutta Tampereelle ensisijaisesti ainakin.

   Kiitos vielä tsempeistä, noi auttaa niin paljon :) Tällä hetkellä kun se läpipääsy tuntuu isolta mahdottomuudelta!

   Poista