maanantai 8. heinäkuuta 2013

Uusia elämänkatsomuksia

Vai pitäisikö sanoa kehonkatsomuksia?

On mielenkiintoista viettää työpäiviä erilaisten ihmisten kanssa! Niin kuin jo aikasemmin kerroin, viikonloppuna työkamuna oli malli, tänään bodyfitness-kisoihin osallistuva Laura! Molemmat syö terveellisesti, mutta eri tavalla.

Tulinkin pohtineeksi sitä, kuinka monet (täällä blogimaailmassakin) väittää aina tietävänsä mikä on terveellinen tapa syödä ja mikä ei. Kaikkihan riippuu ihan tavoitteista. Okei, jos jonkun tavoite on painaa 35kg niin sehän on selvää että ei se ole terveellistä, en väitä sitä :-D Vaan että jos tavoite on kasvattaa massaa / polttaa rasvaa, on niillekin ihan omanlaisensa, terveelliset ruokavalionsa. Jos ihminen taas haluaa pysyä hoikkana, ei kasvattaa hirveitä lihasmassoja, on siihenkin ihan terveelliset tapansa. Niinkuin laihduttamiseenkin. Tuntuu välillä että jos itse syön salaattia, hedelmiä, vihanneksia tms. ja olen kuitenkin suht hoikka, niin ihmiset haluavat tulla kommentoimaan että olen sairas ja että syö nyt enemmän. Olis ihan eri homma, jos en haluaisi tehdä mallintöitä ja haluaisin lisää massaa ja isot muhkeat lihakset.
Noh noh, kuitenkin, juteltiin tänään paljon kaikesta niihin fitness-kisoihin liittyvästä. Oli kyllä mielenkiintoista kuulla ruokavaliosta, kehon muutoksista koko treenaamisen aikana sekä niitä kaikkia pöyristyttävän ihmeellisiä, vähän sairaalta kuulostavistakin jutuista. Vaatii kyllä aikamoista kurinalaisuutta sellainen kisaaminen!  Mutta päällimmäisenä mieleen jäi se fakta, minkä Laura totesi, että oma keho on muokattavissa aina. Kenenkään kaiken kattava selitys ei voi olla se, että "no, tällaiseksi synnyin" tai muuta vastaavaa. Tiedän, että on olemassa esimerkiksi kilpirauhasen vajaatoiminta ja muita sairauksia, jotka varmasti voivat hankaloittaa asioita ja olla osittain esteenä kehitykselle, mutta loppujen lopuksi aina on jotain tehtävissä!

Mulle on tässä ihan parin päivän aikana ponnahtanut esiin kauhea motivaatio sitä kohtaan, mitä pistän suustani alas ja mitä en pistä. Sillä kaikki vaikuttaa kehon hyvinvointiin. Jos syöt jotain liikaa/liian vähän, näkyy se loppujen lopuksi jollain tavalla kropassa / jaksamisessa. Ootteko huomanneet saman? 

4 kommenttia:

 1. Itsellä on kilpirauhasessa häikkää, silti pudotin 8 kg painoa. Hommia ja efforttia se vaatii enemmän muttei mikään mahdottomuus :)

  VastaaPoista
 2. Todellakin olen huomannut että syömiset näkyvät välittämästi jaksamisessa ja ihan perus fiiliksessäkin. Joskus kun oikein herkuttelee ja syö raskasta ja rasvaista niin eipä sitä muuta jaksakaan loppupäivänä kun toipua siitä syöntisuorituksesta :D sitten tekeekin mieli taas vähän kevyempää ja terveellisempää seuraavana päivänä :)
  Olis muuten kiva kuulla joskus niistä syistä että miksi alunperin halusit tehdä mallin töitä. Muistan että joskus kirjoitit että äitisi oli aikoinaan malli, mutta mitä mallin työssä on sulle itselle sellaista että ne hommat aluperin kiinnosti ja ilmeisesti siis kiinnostaa edelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep saman oon huomannut! Muutenkin tuntuu aina melkein turhalta ruveta jonkun hamppariaterian reenaan kun tuntuu että treeni menis muka jotenkin hukkaan....

   Joo sitä täytyy kyllä ihan itsekin pohtia nyt kun kysyit, voisin kirjoitella joskus siitä! :) Kiitos vinkistä!

   Poista