lauantai 12. huhtikuuta 2014

Eväät kunnossa olla pitää

Ryhdyin taas eilen illalla leikkimään Jamie Oliveria -- tai Sara La Fountainia , miten sen haluaa nähdä! Ja en voi olla kehumatta itseäni taas vähän mutta ei jumpe miten tuli taas hyvää! Oon tehnytkin tota aikaisemminkin. Mikäs sen nimi olikaan...? Bataatti-kukkakaali-salde? Joku sellainen!

Sara La Fountainin keittokirjassa lukee että toi satsi olis neljälle hengelle. Meitä söi sitä eilen kolme ja sitä jäi niin paljon että en tiedä minkälainen suursyömäriperhe täytyis olla että neljän hengen jälkeen olis kaikki syöty! Mutta hyvä näin, saan tässä lukujen lomassa syödä sitä lounaaksi! ;)
 Sitten chia-siemen-juttua. Käytättekö itse kyseisiä seedsejä? Itse oon alkanut laittaa niitä melko aktiivisesti omaan aamu-smoothieeni ja rahkoihin sekaan.  Kätevin tapa mun mielestä käyttää chia-siemeniä on tehdä niistä chia-geeliä. Eli laittaa 1 osan siemeniä ja 8-9 osaa vettä vaikka Tupperware-astiaan ja antaa muhia jonkun aikaa, kunnes siemenet ovat imeneet itseenä vettä niin että koko hommasta on muodostunut tollasta geeliä! Mun mielestä huomattavasti kivampi tapa nauttia niitten terveysvaikutteista pehmeänä geelinä kuin kaivella pieniä, kovia chia-siemeniä hampaitten koloista! Haha :-D
Eilen vedin välipalaks rahkaa, ananasta, vähän pähkinöitä ja ruokalusikallisen chia-geeliä! Geeli ei siis maistu oikein millekkään joten sitä voi laittaa lähes tulkoon minne tahansa! Puuroihinkin esimerkiksi! Näyttää kyllä ehkä vähän friikiltä joo....

6 kommenttia:

  1. Nam! Hyviä nämä sun ruokavinkit :P Tätyy ehdottomasti kokeilla tuota chia-geeliä.

    VastaaPoista
  2. Chia-siemenistä syntyy myös maistuvaa vanukasta! Laitoin tässä joku päivä sekaisin

    1,5dl maitoa (jos haluaa hifistellä niin manteli- tai kauramaito tietysti parempi),
    0,5 dl luonnonjogurttia,
    1/3 banaani muussattuna,
    1 rkl raakakaakaojauhetta,
    2 rkl chia-siemeniä
    ja makeutukseen hiven hunajaa tai steviaa.

    Sitten vaan kaikki sekaisin joko ihan kulhossa tai blenderissä (blenderissä siementen rakenne voi ehkä rikkoutua vähän ja näin rakenne muistuttaa vähän vähemmän sammakonkutua, mutta kyllä ilman blenderiäkin tulee hyvää) ja mössö jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Tosi hyvä ja melkoisen terveellinen herkku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijjoi miten hyvältä kuulostaa! Ja helpolta! Täytyy ehdottomasti kokeilla, kiitos vinkistä!! :)

      Poista
  3. Chia-siemeniä suositellaankin syömään geelinä, sillä silloin ne on jo valmiiksi vetäneet itsensä täyteen nestettä. Jos niitä syö ihan sellaisinaan niin vatsassa ne alkaa vetää nesteet itseensä ja ne geeliytyy-turpoaa vatsassa. Jos niitä ei lusikallista enempää syö niin ei siitä nyt mitään erityistä VAARAA pitäis olla :D Mutta! Itelläni kävi kerran niin, että olin syönyt hyvän aamupalan, jossa oli chia-siemeniä liottamattomina parisen ruokalusikallista. En ollu aamulla juonut kauheesti edes vettäkään ja lähdin salille. Treenin aikana ihmettelin että miten on niin vedoton ja väsynyt olo ja yritin litkiä kauheesti vettä. Luulen, että oli ne siemenet alkaneet vetää nesteitä kropasta! Enpä oo täysin varma ja voi olla että "panikoin" ihan turhaan :D mut sen jälkee oon siemenet syönny liotettuina ku luin niistä vähän lisää ja yhdistin tohon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaaaaa no mutta toihan on täysin järkeenkäypää! Jos ne kerran imee itseensä liotuksessakin niin paljon vettä niin olis ihme jos ne ei tekis vatsassa samoin! Onhan ne mukavempia syödäkin noin! ;)

      Poista