torstai 11. syyskuuta 2014

Edes hieman terveellisempi opiskelija-life?

Ihanaa, viikonloppu Tampereella edessä! Ihanaa päästä kotiin kun näkee perheen, kavereita ja muita läheisiä! Samaan syssyyn pääsee tietenkin poikaystävä kahden viikon tauon jälkeen!

Eilen oltiin taas kavereiden kanssa Vaasan yössä , ne oli taas näitä fuksien "velvollisuuksia" ja hauskaa oli taas kerran! Mutta tollasen illan jälkeen tekee hyvää käydä illan Body Balancessa ja pyöräyttää iltapalaks smoothie ekaa kertaa uudella blenderillä. Terveisiä vaan naapurit, ei oo mikään hiljasin vempain toi mun masiina! :-D
Nyt seuraa pari vinkkiä teille opiskelijat. Tai ihan muuten vaan biletyksestä tykkäävät ihmiset!

Kun kaikki aina varoittelee opiskelijaelämän tuomista liikakiloista, oon miettinyt että mikä siihen oikein vaikuttaa. Ykkös-syy varmasti on se alkoholi. Menee sidukkaa/olutta ja mitä vielä. Viiniä. Mutta oon varma että isona osana siinä alkoholin nauttimisessa on se, että kun baarista lähdetään silloin pilkun aikaan niin painellaan heti mäkkäriin/heseen/grillille. Ja se jos joku on petollista. Vedetään joku mega kebabbi-annos, mennään nukkumaan ja sit krapulapäivänä hyvällä säkällä vähintään samanlainen setti! Itse oon luvannut itselleni että en syö baarin jälkeen mitään roskaruokaa vaan mulla on aina kotona jääkaapissa jotain syömäkelpoista. Loistavina vaihtoehtoina toimii esim. raejuusto, jugurtti, ruisleipä, tonnikala ja kirsikaksi kakun päälle vielä ketsuppia! Varmasti edullisempaa kuin yön mäkkisafkat ja takuulla monin verroin terveellisempää!

Sama koskee sitä dagen-efteriä. Jos oikein tekee mieli niin suon itselleni jotain "spesiaaliherkkua", kuten täysjyväpastaa ja jotain soosia kuten vaikkapa pestoa, tai sit jotain helppoa pinaattikeittoa tai muuta! Ja jos on oikein semmonen olo niin painelen Punnitse & Säästä -kauppaan ja ostan itselleni jotain kuivattuja hedelmiä tai jos oikein villiksi heittäydyn niin jugurttirusinoita! Haha! Ja krappepäivän kruunaa kevyt liikunta, esim pitkähkö kävelylenkki raikkaassa ulkoilmassa tai niinkuin tänään, kehonhuoltotunti kuten Body Balance, jooga tai pilates!

Nyt meen nukkumaan niitä kauneusunia, huomenna pari luentoa ja nokka kohti Tamperetta! I'm coming home!

4 kommenttia:

  1. Ähh ihanan näköstä, mulla on kyllä seuraavaks ostoslistalla blenderi. Sauvasekotin mulla on, mutta sillä saa vähän turhan kivasti leviteltyä kaikki sörsselit pitkin keittiön seiniä..

    Ainiin, piti jakaa sulle yks hyvä kasvispihviresepti!! =D Jätin chilin pois, kun mulla ei ollut sitä, ja kaapissa oli vaan niitä Gogreenin esikeitettyjä linssejä. Että onnistuu noinkin, eikä tarvinnut ite keitellä mitään. Ja pyöräytin muuten reseptistä poiketen pari kertaa sillä sauvasekottimella sitä mössöä, että siitä tuli vähän..mössömpää. :D Pysyi paistaessa tosi hyvin kasassa, yleensä mulla murenee kaikki pihvit kauheesti, varmaan ton maissitärkkelyksen takia. http://www.k-ruoka.fi/reseptit/linssipihvit/

    Jaaa sit pitää vielä sanoo että tein myös vihdoin lehtikaalisipsuja ite, ootko koittanut? Voisit tykätä niistäkin 8D Ruoka on hyvää ja syöminen on kivaa xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oioi hei kiitooooss!! Pakko kokeilla! Loppuu aina välillä vähän ideat ton ruuanlaiton suhteen!
      Ja en oo tehnyt, mutta se on suunnitelmissa! Laita reseptiä jos sulla on :):):)

      Poista
  2. Ne on tosi simppeli tehdä, ne lehtikaalisipsit! Eli uuni lämpiään, 150C riittää, ja lehtikaalit kantsii ihan vaan repiä pienemmiksi. Ekalla kerralla laitoin ihan liikaa öljyä..koska noi menee niin paljon kasaan, ei voi tosiaan pyöritellä niitä lehtikaaleja siinä oliiviöljyssä niin kun jotain perus-uunikasviksia pyörittelis, hyviähän ne oli noinkin, mutta hankala saada rapsakoiksi ja..onhan se liika rasva vähän ällöä :D Eli kohtuudella öljyä, mutta ei tosiaan kannata poiskaan jättää.

    Samoin kun öljyä, myös suolaa kantsii pistää, mutta aikas varovasti! Sitä voi aina sitten lisätä valmiisiin, mutta se tarttuu ehkä paremmin siihen öljyiseen pintaan, jos pistää ennen uunitusta. Sitten laitoin myös myllystä kuivattua valkosipulia ja paprikajauhetta, varmaan voi laittaa muutakin, mutta noi nyt osui maustekaapista ekana silmiin :) Leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi, mitähän ne oli uunissa keskitasolla ehkä joku 10min? En kattonut kellosta, mutta ei tietty kannata polttaa, eikä jättää lössöiksi :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiitti aijon varmasti kokeilla, heti kun on kaapissa lehtikaalia ja hallussa vähän aikaa! :D Nam nam

      Poista