keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Kaalia siellä kaalia täällä + resepti

Tajusinpa tänään pienellä avustuksella, että syön joka päivä jotain kaalia. Aina kaalia! Milloin parsakaalia, milloin ruusukaalia, kukkakaalia, hapankaalia..... Tänään oli vuorossa oli savoijin kaali! En edes tiennyt että sellaista on olemassa. Reseptin nappasin TÄÄLTÄ!

Itse tosin muokkasin reseptiä hieman. Oliiviöljyn korvasin kookosöljyllä (koska en omista oliiviöljyä vielä... Shame on me) ja tillin korvasin korianterilla. Ja punaisen kvinoan vaalealla. Mutta hyvää tuli! Kasvisruuan ystävät, suosittelen!

Eli, tässä mun muunneltu resepti olkaa oikein hyvät:

1 Savoijin kaali (ostin pienehkön)
edellispäivänä keitetyn kvinoan jäämät (vähän alle 1 dl) 
kookosöljyä paistamiseen
1 purkki (Luomu!!)Kikherneitä
Puolikkaan sitruunan mehu
himalajan suolaa
mustapippuria
tuoretta korianteria

Paista paistokasarissa (tai kattilassa tai isolla paistinpannulla), medium-lämmöllä, ruokalusikallisessa kookosöljyä ensin puolikas kaali, ohueksi suikaleiksi pilkottuna. Mausta ripauksella suolaa. Kun kaali on saanut väriä ja vähän pehmennyt, siirrä kaalit kulhoon ja ota samalla tavalla käsittelyyn toinen puolikas kaali. Muista lisätä öljyä ja suolaa tässäkin vaiheessa! Kun nämäkin kaalisuikaleet ovat ottaneet väriä pintaan ja hieman pehmenneet, heitä mukaan jo paistetut kaalit.

Lisää valmiiksi keitetty kvinoa. Huomaa että kvinoan ei tarvitse olla edellispäivien jämiä, kantsii keitellä uudet kvinoat jos niitä ei ennestään kaapista löydy (heh). Tässä vaiheessa voit lisätä myös pökköä pesään eli lisää lämpöä liedelle! Sekoittele kvinoaa ja kaalia, niistä olisi tässä vaiheessa tarkoitus tulla vähän rapsakoita.... Tee näin muutama minuutti, laske lämpöä ja lisää kikherneet. Sekoita.

Aivan lopuksi sitruunanmehu ja mustapippuria oman maun mukaan. Korianteria myös oman maun mukaan, itse pilkoin runsaasti ja sekoitin joukkoon! 

Tätä ruokaa on helppo myös muunnella, jos esimerkiksi haluat salaatista lihaisampaa, voi kikherneet korvata (tai laittaa lisäksi) vaikkapa broilerin suikaleita tai possua. Hmm täytyykin kokeilla joskus!
 En tiedä teistä, mutta mun mielestä mitä vaan teen tolla mun Hackmanin vihanneskuvioidulla kattilalla, näyttää aina niin hyvältä! Odotan kun saan joku päivä inspiksen tehdä siinä jotain hyvää soppaa...

4 kommenttia:

  1. Resepsti näyttää vakuuttavan, ainakin kuvien perusteella! Menee kokeiluun. Mukava lueskella blogia eri aiheista. Seuraavaksi varmaan joku superfoodterveys- kaalilaatikko :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usko tai älä, mutta oon todella kehitellyt sellaista päässäni jo!! ;)

      Poista
  2. Muuten kokeiltava resepti, mut korianteri menee kyllä omalla kohdalla vaihtoon. Hirvittävin mauste/ruoka-aine, mitä tiedän :D en syö oikeestaan ollenkaan lihaa, mut vetäisin mieluummin vaikka pekoniburgerin ku korianteria :'D mut se kyllä jakaa mielipiteet!
    Terkuin minja, joka edelleen seuraa tätä blogia :) onnea yliopistoon pääsystä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korianteri kyllä tosiaan jakaa mielipiteet!! Ite voisin tunkee sitä suurin piirtein joka ruokaan... :-D Laita vaikka persiljaa... tai sit sitä tilliä! Tai et pistä ollenkaan mitään ;) Toimii varmaan ihan niinkin! Kiitos <3

      Poista