tiistai 4. marraskuuta 2014

Kookosmaitoinen curry-linssikeitto

Yleensä maanantait ei tuota mulle mitään sen suurempia tuskia, niin kuin joillekin tekee. Oon aina innoissani alkavasta viikosta, kaikki on vasta edessä päin ja ikään kuin olis kaikki aika tehdä kaikkea mukavaa. Hoitaa kouluhommat ja urheilla. Maanantai on mulle yleensä se toivoa täynnä oleva päivä.

Mutta nyt täytyy myöntää että eilinen oli ainakin illan jumppaan asti yks epätoivoisimmista ja hirveimmistä maanantaista miesmuistiin! Satoi, väsytti ihan järkyttävästi ja olin luennoillakin ihan itku kurkussa koko ajan kun tietää että näkee maailman rakkaimman ihmisen vasta pitkän ajan päästä seuraavan kerran. Lisäksi tiedossa oli se, että kouluhommia on ihan turkasen paljon mutta motivaatiota ei meinannut irrota mistään.

Onneks sain itseni raahattua LadyLinelle Body Attackiin sateesta huolimatta, sillä aivan niinkuin itselleni uskottelinkin, fiilis parani niin paljon kun pääsi purkamaan kadoksissa olleita energioita! Fiilis oli taas mitä mahtavin niinkuin aina ja sain kuin sainkin opiskeluintoa johtamisen työn kirjoittamiseen. Kyllä tästäkin viikosta selvitään vielä!

Tänään sää on ollut ainakin täällä Vaasassa juuri sellainen kuin marraskuussa varmaan kuuluukin olla. Tulee ja vuoroin sataa vettä, vuoroin räntää ja mitä ikinä se onkaan niin sattuu naamaan!!! Ja päivän kruunasi se kun sain vedet ohiajavasta autosta päälleni! Kiitos! Siltikin tää päivä on ollut parempi kuin eilinen!

 Ja mikäs sen parempi tapa viettää iltaa kuin tehdä linssikeittoa! Musta tuntuu että monesti linssikeitto herättää sekin vähän negatiivisia tuntemuksia. Mutta kun mulle puhuu linssikeitosta, niin mulle tulee mieleen äidin tekemä linssikeitto, johon tulee vähän itämaista vibaa kookosmaidosta ja currytahnasta! Niinpä pyysin vikkelästi äipältä reseptin ja pistin sopan äsken tulille! 
 

 1 sipuli
2 valkosipulinkynttä (laitoin yhden ison) 
öljyä
1,5 rkl currytahnaa (medium)
3 dl huuhdeltuja linssejä (käytin punaisia, niitä ei tarvi liottaa!) 
1 purkki kookosmaitoa
8 dl vettä
1 purkki tomaattipyrétä (70 g) 

suolaa, sokeria ja mustapippuria oman maun mukaan!
Ensin kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä kattilan pohjalla. 

Tämän jälkeen lisää currytahna sekä huuhdellut linssit kattilaan ja sekoita kaikki esimerkiksi puuhaarukalla sekaisin. 

Sitten on kookosmaidon, veden ja tomaattipyreen vuoro. Sekoita huolellisesti. Tässä vaiheessa annoin seoksen kiehua jonkun aikaa ja lopulta alensin lämpöä ja annoin muhia kannen alla ehkäpä 10 minuuttia (....?) niin että linssit pehmenivät. Lopuksi pippuri ja suola! Sokeria en laittanut nyt koska en sokeria omista edes enkä jaksanut tämän reseptin takia sitä ostaakaan. :-D

 Annoin sopan muhia itseasiassa sen aikaa, että linsseistä tuli ihan pehmosia ja neste oli haihtunut hieman, mutta en valita! Tuli älyttömän hyvää! Vielä parempaa kuin mitä muistinkaan! Pakko ottaa lisää..

Suosittelen todella lämmöllä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti