perjantai 30. tammikuuta 2015

Vihreän tuorepuuron resepti ja helpottava chia-geeli

 Taas oli eilen kerrassaan kiva päivä! 

Mulla on ollut muutenkin tässä jotenkin sellainen yleishyväfiilis taas joka päivä ja oon ihan varma että "osasyy" tähän on se, että otettiin Tampereella (niin tosiaan, olinkin Tampereella tuon mielitiettyni kanssa enkä Vaasassa!) viikonloppu ihan iisisti. Nukuttiin paljon, syötiin hyvin ja tehtiin kaikkea mukavaa! Ilman liikaa alkoholia ja valvomista. Toki pienet tuulettelut ulkona on aina hauskoja hyvässä seurassa, mutta sellaisten viikonloppujen jälkeen on monesti loppujen lopuks ihan rikki, vaikkei aluksi siltä tuntuisikaan. Mutta maanantaisin arkeenpaluu saattaa tuntua joskus tosi vaikealta!
Tällä viikolla näin ei ollut ja mulla on ollut tosi positiivinen ja hyvä olo koko ajan. :-) 

Alkuviikon oon tähän aamuun asti pyöritellyt blenderissä smoothieita, johon liittyykin yksi tärkeä vinkki, joka kaikkien chia-siementen käyttäjien tulee tietää jos sitä ei vielä tiennyt!

Tein syksyllä pari kertaa sen virheen, että laitoin blenderiin kuivia chiasiemeniä samaan aikaan muiden aineksien kanssa siinä ajatuksessa, että siemenet turpoaa ja sekoittuu siellä kivasti muun smoothien joukossa. Mutta auta armias kun alat puhdistamaan blenderiä. Eihän siitä tullut mitään, kun siemenet olivat liisteröityneet kiinni johonkin sinne terän alle ulottumattomiin. Huh, ärsyttää kun vaan ajattelenkin sitä puhdistusprojektia! 

RATKAISU: Tee jääkaappiin valmista chia-geeliä, tuota epäilyttävästi sammakonkudulta muistuttavaa mömmöä. Itse laitan purkkiin yhden osan chian siemeniä ja 8 osaa vettä. Pieni sekoitus ja jääkaappiin turpoamaan. Tätä geeliä on sitten mukavaa laittaa smoothien joukkoon kun se on jo lasissa. Silloin saa varmasti kaikki siemenet omaan suuhunsa eikä ne mene viemäriin. (Itse ainakin koen siemenet sen verran arvokkaiksi, että en halua että niistä yksikään menee hukkaan! :-D)
Eilen illalla kuitenkin, kun olin käynyt BodyAttackissa ja hakenut Postista iskän lähettämän painavan, isohkon paketin ja kiikuttanut sen kotiin, oli sellainen olo että seuraavana aamuna pitää saada tuorepuuroa. Tein taas tätä ihanaa vihreää tuorepuuroa. Kauhukseni tajusin että en ole laittanut sen reseptiä tänne...? Joten tässä tulee:

Tarvitset:


  • 1 banaani
  • 1 iso kourallinen pinaattia tai muuta vihreää
  • 1/2 rkl chiasiemeniä
  • 2-2,5 dl mantelimaitoa (tms)
  • 2/3 dl kaurahiutaleita
  • (protskujauhoa)
  • siemeniä, pähkinöitä, kookoslastuja tms....
Laita ensin kippoon banaani, pinaatti tai muu vihreä, siemenet sekä maito. Sekoita sauvasekoittimella muusiksi. Kun seos on tasaista, sekoita mukaan lusikalla kaurahiutaleet sekä mahdollisesti protskujauhe (itse en ole nyt protskua käyttänyt...). Laita yöksi jääkaappiin muhimaan ja nauti aamiaiseksi haluamiesi lisukkeiden kera!

Tällä kertaa käytin kuitenkin pinaatin sijasta lehtikaalia ja kaurahiutaleiden sijasta luomulaatuisia spelttihiutaleita

Näin jälkikäteen täytyy sanoa että jos käyttää lehtikaalia tässä tuorepuurossa, täytyisi laittaa ehdottomasti mukaan vaikkapa vaniljajauhetta. Lehtikaali nimittäin maistuu hieman turhan voimakkaalle tässä puurossa, verrattuna esimerkiksi pinaattiin.

Mun kauppalistalla onkin tällä hetkellä (ainakin):

  • (aito) vaniljajauhe
  • raakakaakaojauhe
  • muita superfoodeja, joista lisää myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti