tiistai 6. tammikuuta 2015

Viimeinen lomapäivä ja puhdistuksen aika

Tosiaan, tänään on mun viimeinen lomapäivä ja huomenna koittaa paluu takaisin Vaasaan. Ihan kivaa päästä taas sinne omaan kotiin ja omiin rutiineihin, vaikka lähtö Tampereelta kivan loman jälkeen onkin vähän haikeaa! Tänään oon luvannut kokata meidän perheelle illan ruuat, luvassa taas ylläriylläri kasvisruokaa. Sitä ennen kuitenkin suuntaan Gogolle, missä oonkin nyt saanut muutaman kerran loman aikana käydä K-sali -kortilla jonka sain WSC:ltä. :)

Tänään nautin lounaaksi ruisleipää avokadon, kananmunan ja tomaatin kera! Toi ruisleipä onkin mulle nykyään harvinainen herkku, kun en sitä ikinä omaan kotiini osta. :-D 

Monet muutkin on ehkä panneet merkille, että blogit ja kaikki muutkin some-kanavat pursuavat kaikkia smoothie-ohjeita sekä -kuureja, puhumattakaan niistä vihannesmehuista! Itse tunnen tosiaan myös olevani hieman tukossa ja pöhöttynyt viimeisen kuukauden ajalta syömisten ja juomisten takia, ja pieni puhdistava ruokavalio tekis nyt terää. 

Itse en kuitenkaan mehulinkoa omista, eikä se mulle mahtuis mihinkään mun pikku keittiööni, joten ajattelin "tyytyä" ihan niihin smoothieihin, heti kun pääsen normaaliin arkeen Vaasaan. Aijon täyttää jääkaappini kaikilla vihanneksilla ja juureksilla, kuten lehtikaalilla, tumman vihreällä salaatilla, porkkanoilla, punajuurilla ja parsakaalilla sekä hedelmillä, kuten omenoilla, appelsiineilla/mandariinilla ja sitruunalla. 
 Smoothieiden lisäksi etenkin iltaisin aijon painottaa aterioilla erilaisia sosekeittoja. Ihan pelkästään smoothieilla ja sosekeitoilla en varmastikaan pysty elämään, sillä iltapäivät menee yliopistolla. Siellä aijon kuitenkin lounaalla edelleen jatkaa sillä salaatilla. 
Lisää huomioitavia juttuja tulee olemaan: 
  • ei alkoholia
  • ei lisättyä sokeria --> ei valmiita salaatinkastikkeita
  • ei viljoja
  • ei maitotuotteita
  • ei suolaa
  • ei lihaa
Nämä olis ainakin pyrkimyksenä. Noudatan tätä ruokavaliota 5 päivää, joka tarkoittaa päiviä torstaista ensi viikon maanantaihin. Huomioin tämän aikana myös sen, että energiaa tulee varmaankin hieman vähemmän, enkä liiku ihan yltiöpäisesti vaan harrastan hieman kevyempää liikuntaa.

Jaan sitten reseptejä ja smoothie-ohjeita täälläkin, ja kerron kuulumisia että miltä tuntuu ja miten sujuu! ;)

P.s. Tosiaan vanhempien postausten kuvat olivat jostain syystä kadonneet taivaan tuuliin :/ Heinäkuulle asti latailin kuvia uudestaan postauksiin sen verran, mitä mulla vaan oli kuvia vielä jäljellä . :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti