keskiviikko 25. helmikuuta 2015

IHANA PORKKANAKAKKUPUURO UUNISSA

Mulle tulee aina niin hyvä mieli kun mietinkin tätä puuroa. Siihen liittyy jotenkin tosi hyviä muistoja! Hauskaa että puuro voi aiheuttaa tällaisia onnen tunteita... :-D
Tein tätä puuroa ensimmäistä kertaa viime keväänä. Ne oli niitä maaliskuisia päiviä, kun kevät alkoi näyttäytymään ja aurinko lämmittämään aina hieman enemmän ja enemmän. Ehkä suurin juttu oli se että elin jossain pilvilinnassa siinä samalla kun oli
n juuri ihastunutkin vielä! Haha

Toinen muisto liittyy siihen, kun tein tätä puuroa vanhempieni luona juuri ennen kuin olin muuttamassa väliaikaisesti poikaystäväni kotiin tämän ollessa kuukauden reissussa. Mulla oli tiedossa viimeinen, kuukauden rutistus pääsykokeisiin lukuun. Kevät oli jo täydessä vauhdissa, kävin melkein joka aamu juoksulenkillä ja lenkin jälkeen söin annoksen tätä puuroa. Ja jaksoin istua kirjastossa taas koko päivän. 
Ja viimeksi kun tätä puuroa olen syönyt, oli heinäkuun alku. Mun piti ottaa puuroa evääksi töihin torille, mutta pomo ilmoitti aikaisin aamusta, että huonon sään takia työpäivä peruttaisiin. Ja mikäs muukaan päivä olikaan kyseessä kuin 1.7., jolloin yliopiston pääsykoetulokset julkistettiin. Ja niin sain kuulla joutuvani pääseväni Vaasan yliopistoon opiskelemaan ja siinä sitten mietittiin Antin kanssa aamupalapöydässä syntyjä syviä, välillä nauraen ja välillä itkien, ja mä söin tota puuroa. :-D

Ja nyt kun kevät taas on jo nurkan takana, ainakin toivon niin, ajattelin tehdä tätä herkkupuuroa taas! Tää on ihan loistava aamupala tai treenin jälkeinen välipala. Se sisältää proteiinia ja on ihan porkkanakakun makuinen (ainakin melkein, mun porkkanakakussa on meinaan ihan hitosti voita ja sokeria, mutta tässä ei......).  Ja parasta tässä on, että puuroa riittää muutamaksi, noin 3-4 päiväksi (ainakin on tarkoitus riittää, mun tekis mieli taas syödä koko vuuallinen kerralla jos jaksaisin)!

Reseptinkin oon jo joskus aikaisemminkin jakanut, juurikin varmaan silloin viime keväänä, mutta laitetaan se nyt tänne uudestaan! :-)

Tarvitset:

1-2 dl karkeaa porkkanaraastetta
4 dl isoja kaurahiutaleita
6 kananmunanvalkuaista / 200g nestemäistä valkuaista
5 dl vettä
vaniljajauhetta
1-2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl sauvasekoittimella sileäksi ajettua raejuustoa / maitorahkaa / kookoskermaa
steviaa
kookosöljyä tai voita voiteluun

Itse käytin kookoskermaa, sillä välttelen maitotuotteita parhaani mukaan. 

Laita ensin uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kaikki aineet kulhossa (kyllä, seos on melkoisen löysää tässä vaiheessa). Voitele uunivuoka voilla tai kookosöjyllä ja kaada puuroseos vuokaan. Paista 25-30 minuuttia uunissa, kunnes pinta on saanut väriä ja puuro tuntuu kiinteältä mutta pehmeältä. 

Voit nauttia puuron lämpimänä tai kylmänä haluamiesi lisukkeiden kanssa! Voit esimerkiksi ripotella päälle laadukasta suolaa, kanelia, kaardemummaa, lorauttaa kookosöljyä tai vaikka manteli-/kookos-/kauramaitoa. Itse laitoin lisukkeeksi yli jäänyttä kookoskermaa (huomaa valkoiset nökäreet), joka ihanasti suli lämmitetyn puuron joukkoon! Lisäksi vielä pähkinöitä ja siemeniä.
P.s. Ilmaisu 'jouduin Vaasaan opiskelemaan' johtuu ihan vain ja ainoastaan siitä, että olin toivonut pääseväni Tampereelle. :-D Ei muuta!! Vaasa on hyvä paikka opiskella!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti