tiistai 10. maaliskuuta 2015

BODY TALK

Nyt puhutaan kropasta! Mikäs sen parempi aihe näin kevään ja kesän kynnyksellä kun kohta vedetään taas biksut niskaan.

Oon muutaman viime vuoden ollut 'yleistyytyväinen' kroppaani, jos näin voisi sanoa. Niin kuin TÄSSÄ postauksessanikin sanoin, olen tyytyväinen mutta se ei tarkoita sitä, etteikö aina jotain parannettavaa olisi. Aina kun katson peiliin, olen suht tyytyväinen näkemääni, eikä mulla ole ollut mitään palavaa tarvetta tai tavoitetta viime aikoina saada six packiä, pyöreämpää peppua tai muuta. 

Olen ollut tyytyväinen, kunhan vaatteet näyttää hyvältä päällä ja olen suht. hoikassa kunnossa, koska silloin mun omasta mielestä näytän ja naisvartalo näyttää kauneimmalta. En tiedä johtuuko muutos ajatuksissani sitten siitä, että kävin todella pitkästä aikaa vaa'alla ollessani vanhempieni luona reilu viikko sitten viikonloppuna. Vaa'an luvut näytti n. 3-4 kg enemmän kuin viime kesän alussa. 
"Mitäköhän oikein on tapahtunut?" mietin minä. Voi olla, että lihastakin on tullut lisää, mutta en usko että ihan kolmen kilon verran. Viime kesän alussa koin olevani jonkin sortin 'ihannepainossani'. Olin lenkkeillyt koko kevään juomatta alkoholia kuin muutaman viinilasillisen verran. Nyt taas syksy meni kiertäessä muutamat "pakolliset" opiskelijabileet, käytyä reissussa ja muuta sellaista. Alkoholia kului selvästi enemmän kuin keväällä ja se varmaan on isoin juttu. Joululomakin meni herkuttelemalla suklaalla ja kaikella muulla. Joululoman jälkeen tammikuussa pidin sen muutaman päivän puhdistuskuurin, mutta senkin jälkeen harmittavan monta viikonloppua on mennyt viettäessä erinäisiä synttäreitä ja kissanristiäisiä. Sunnuntaisin mulle iskee aina joku herkkupäivän tarve, joka varmaan johtuu jonkunlaisesta muodostuneesta tavasta sekä siitä kuuluisasta pienestä darrasta.

Juttu on siis se, että olen kokenut olevani niin hyvässä kunnossa viime kesän alusta lähtien, että olen tuudittautunut tähän ajatukseen, enkä ole yhtään kokenut tarvetta pysähtyä miettimään ihan oikeasti ja konkreettisesti syömisiäni ja esimerkiksi alkoholin käyttöäni. Nyt kuitenkin kun kevät alkaa sarastamaan ja se kuuluisa 'bikinikausi' lähestymään, olen havahtunut siihen, että tässähän täytyy ehkä taas vähän tehdä jotain! En sano että alkaisin laihduttamaan raivolla, mutta aion todella kiinnittää taas huomiota herkkujen syömiseen ja siihen, tarviiko joka viikonloppu olla jossain juomassa pullollista viiniä. :-D
Ja niin kuin olen monta, liian monta kertaa koittanut itseäni täällä blogissakin muistuttaa niistä mallintöistä, ei niitäkään voi tehdä jos ei ole vähän paremmassa kunnossa. :) Jotenkin mulle on jäänyt vain sellainen pieni "kammo" puhua omasta kropastani ja 'laihduttamisesta' tai siitä kiinteytymisestä, koska tuntuu että jos valmiiksi ihan hyvässä kunnossa oleva puhuu moisia, on hän jotenkin sairas mielenterveydeltään. Vaikka haluan vain kehittää itseäni. 

Mulla on siis liikuntamotivaatio huipussaan ja aion keskittyä sekä sisäiseen että ulkoiseen hyvinvointiin ja tietty siihen opiskeluun tänä keväänä.

Millainen olis sitten mun unelmien vartalo? Jos joku henkilö pitää mainita niin ehdottomasti Steph Claire Smith. Huikean kaunis nuori australialainen nainen, joka omaa hoikan vartalon, jossa lihakset silti erottuu todella kauniisti.  Itse annan ison peukun!2 kommenttia:

  1. Mulla itselläni on monen vuoden syömishäiriöhistoria, ja sen takia tuntuu todella surulliselta lukea tällaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reettis hyvä, tiedän itsekin sairaalloisesta laihduttamlsesta yhtä sun toista, ja siksi en ymmärräkään, mitä yhteistä on tässä kohtaa omilla tavoitteillani kohti terveellisempiä elämäntapoja ja syömishäiriöllä. :)

      Poista