keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

VEGE AVOKADOPASTA (G)

Hyvät rasvahapot kunniaan, nyt tehdään avokadopastaa!

Puhuin jokunen aika sitten kohtuudesta herkuttelussa ja muutenkin syömisissä ja kuinka olen monesti menettänyt sen kohtuuden esimerkiksi lomilla tai viikonloppuisin. On tullut herkuteltua ihan vaan sen kunniaksi, että on sunnuntai, loma, tai vaan sen takia että olen käynyt ahkerasti salilla koko viikon. Sen jälkeen tulee aina huono olo ja omatunto koska herkuttelu on mennyt ylilyönnin puolelle. Näiden viikonloppujen ja lomien jälkeen syön sitten ylikorostetun kevyesti ja terveellisesti ja mietin ehkä liikaakin mitä suustani alas laitan.

Tällä kertaa pääsiäisloma meni kuitenkin kohtuuden merkeissä, mistä olenkin todella ylpeä! Tuli syötyä hyvin ja hyvää ruokaa ja pari suklaamunaakin, mutta ei sen suurempia ylilyöntejä herkuttelussa. Lisäksi urheiltiinkin jonkun verran. Niinpä mulla oli eilen suunnitelmissa tunnin juoksulenkkini jälkeen syödä pastaa!

Pointtina tässä se, että yleensä viikonloppujen ja lomien jälkeen mulla ei tulis kuuloonkaan syödä pastaa. En kuitenkaan tällä kertaa tyytynyt tavalliseen täysjyväpastaan, vaan marssin Ekosoppiin ja ostin riisi-kvinoa -pastaa. Oli kyllä sairaan hyvää ja koostumus oli hauska. Vielä hieman terveellisempää ja proteiinipitoisempaa kuin tavallinen vehnätäysjyväpasta.
 Tämän avokadopastan reseptin olen joku aika sitten löytänyt Pinterestistä. Ihan sairaan hyvää ja melkoisen helppo tehdä. Ja terveellistä kaiken kukkuraksi. 

Tarvitset: 

  • 2 avokadoa
  • 2 valkosipulinkynttä 
  • 1/3 kuppia oliiviöljyä 
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • pippuria
  • 1/2 kuppia huuhdeltua maissia
  • 1 kuppi kirsikkatomaatteja halkaistuna
  • 1/2 kuppia tuoreita basilikanlehtiä
  • pastaa
Tästä satsista syntyy n. 3-4 annosta. 

Laita monitoimikoneeseen tai kapeaan kulhoon sauvasekoitinta varten avokadot, valkosipuli, sitruunamehu ja suolaa ja pippuria makusi mukaan. Suola on tässä ruoassa tärkeä ja ratkaiseva aines! Käytä siis hyvälaatuista suolaa, itse käytin himalajan suolaa. Aja tasaiseksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimella, niin kuin minä. Kun seos on tasaista, kaada pikkuhiljaa öljyä mukaan joukkoon ja sekoita edelleen. Kun öljy on mukana, laita seos sivuun odottamaan pastaa! 

Huuhtele huolellisesti maissit, itse käytin säilykemaissia. Ja ilman lisättyä sokeria! Halkaise kirsikkatomaatit puoliksi. 

Kun pasta on valmista, sekoita siihen kattilassa avokadoseos. Ihan lopuksi sekoita mukaan vielä maissit ja tomaatit. Tadaa! Makuelämys on valmis! Lopputulos oli ihanan kermainen!
 Tämä on loistava ateria jos tekee mieli jotain kevyttä. Toimi erinomaisesti lenkin jälkeen. Proteiiniahan tähän saa helposti vaikka lisäämällä kanasuikaleita tai vaikka parmankinkkua!

4 kommenttia:

  1. Yksi asia mua on mietityttänyt. Lasketko kaloreita, vai oletko sen suhteen melko rento? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En laske kyllä ollenkaan :) Eli rento olen. Joskus laskin, mutta nykyään kiinnostaa enemmän tuoteselosteet ja ruuan puhtaus, sisältääkö lisäaineita ja ennen kaikkea sokeria tai muunlaisia makeutusaineita!

      Poista
  2. kiitos ihan hirveästi inspiroivista resepteistä, nää on ihan huippuja! :) kysyisin vain, kun olet laittanut että 1/3 oliiviöljyä ja sitten 1/2 tuoreita basilikanlehtiä että onko noi mitat kanssa kuppeja vai mitä? :) ihanaa kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kamalaa anteeksi, joo kuppeja ne on! Oon näköjään ihan kokonaan unohtanut ne tosta!
      Ihanaa että niistä on ollut iloa :) Kiitos samoin sulle <3

      Poista