sunnuntai 24. toukokuuta 2015

IHANA ZEYTUUN

Hoi tamperelaiset, hoi kasvisruuan ystävät, hoi liharuuan ystävät, hoi kaikki! Huippua kun Tampereen keskustan kahvilat ja ravintolat ovat saaneet tässä viimeaikoina paljon kivoja uusia tulokkaita. Ja ehkä uusimpana tulokkaana loistaa Tuomiokirkonkadulle ilmestynyt Zeytuun

Zeytuunissa tarjoillaan Lähi-idän ruokia, kuten falafeleja ja meze-lautasia ja vaikka mitä muita herkkuja. Arabialaiseen ruokaan pääsin tutustumaan ensimmäisiä kertoja vaihto-oppilasvuotenani Brasiliassa, sillä siellä arabialaisia rafloja oli jos joka kulmassa, tai ainakin joka kuppilasta ja baarista sai arabialaisia pikkusyötäviä. Tykästyin kyseiseen ruokaan jo silloin ja arabialaiseen ravintolaan oli vietävä omat vanhemmat Riossakin kun siellä käytiin! 

Zeytuunissa saa erilaisia salaatteja, meze-lautasia sekä rullia ja leipiä, joissa on mukana falafeleja. Kaikki on melkoisen kasvispainotteisena, varmaankin ainoana poikkeuksena halloumi-juusto, jota on joissakin annoksissa. 


 Oltiinkin äidin kanssa perjantaina kyseisessä paikassa lounaalla, minä ekaa kertaa. Itse päädyin tähän Meze-lautaseen falafeleilla ja äiti falafel-rullaan. Niin kuin kuvista näkee, annokset on tehty kuin taideteos ja tulee mieleen, että olisi vähän ylellisemmässäkin ravintolassa! Ja maku ei ole yhtään ulkonäköä huonompi! Oon aivan varma että tää ruoka uppoaa vannoutuneille lihansyöjillekin!


Paljon plussaa Zeytuun saa multa myös siitä, että henkilökunta oli todella palvelualtista ja sitä oli ennen kaikkea riittävästi, eikä niinkuin yleensä niin, että yksi joutuu tekemään aina kahta asiaa kerrallaan; laittamaan ruokaa ja rahastamaan asiakkaita. Kaiken lisäksi ravintola on sisustettu todella tyylikkäästi omaan arabialaiseen henkeensä ja taustalla soi hyvä musiikki!


Tilattiin vielä ruokien lisäksi tuollaiset mehut/smoothiet, joissa taisi olla banaania, ananasta ja mangoa. Voin kertoa että olin kyllä ihan työnnä kaiken tuon jälkeen!

2 kommenttia: