maanantai 20. heinäkuuta 2015

BATAATTIPURILAISET

It's official. Nyt munkin sukunimi komeilee meidän kodin etuovessa! Tekis melkein mieli juhlistaa tätä vaikka lasillisella skumppaa, harmi vaan ettei ole. Täytynee tyytyä veteen! 

Yhdessä asumisessa on paljon paljon opeteltavaa. Etenkin mulla, kun oon koko elämäni saanut asua melko rauhassa. Ainoana lapsena ei ikinä tarvinnut jakaa mitään kenenkään kanssa - ei huonetta eikä mitään tavaroita. Kun muutin Vaasaan yksin asumaan, oli kaikki taas ainoastaan mun ja ruokaa tein vain ja ainoastaan itselleni. 

Nyt taas, kun täytyy (eli saa ;)) miettiä toisenkin mieltymyksiä, täytyy ottaa nekin ruuanlaitossa huomioon. Ainakaan mulle ei enää riitäkkään se, että ruoka on vain mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista ja maku ei aina niin tajunnanräjäyttävä. En sano että tekisin nykyäänkään mitään tajunnanräjäyttävän hyvää ruokaa joka päivä, mutta ainakin sitä syö huomattavasti paremmalla halulla kuin vaikkapa pelkkiä höyrytettyjä parsakaaleja, kvinoaa ja papuja.

Nyt onkin aina jonkinmoinen työ keksiä, mitä sitä laittaisi ruuaksi, kun sen pitäisi olla suhteellisen edullista, hyvän makuista ja vielä niin, että siitä riittäisi mielellään seuraavaksikin päiväksi. 
Antilla oli kuitenkin toissa viikolla synttärit, ja päätin tehdä meille synttäri-dinneriksi bataattiburgereita. Reseptin bongasin täältä. Ruoka oli äärimmäisen helppo laittaa ja lopputuloksesta tuli meidän molempien mielestä hyvä! Ja terveellistäkin vielä! ;-)

Tässä tulee resepti:

BATAATTI: Siivuta mahdollisimman symmetrinen bataatti n. 1cm paksuisiksi siivuiksi ja asettele uunipellille leivinpaperin päälle. Sivele oliiviöljyllä ja paista uunissa 225 asteessa n. 15-20 minuutin ajan (tai niin kauan, että siivut ovat melko pehmeitä).

PIHVIT: Sekoita kulhossa jauhelihan (450g) kanssa yksi pieneksi silputtu punasipuli, kananmuna ja ruokalusikallinen turkkilaista jugurttia. Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella timjamilla sekä tuoreella mintulla. Paista pannulla lorauksessa öljyä kypsiksi.

FETAKASTIKE: Murskaa haarukalla kulhossa fetajuustoa (n. 150g) ja lisää sekaan turkkilaista jugurttia noin 3 rkl. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla sekä lorauksella tuoretta sitruunanmehua. 

LOPUKSI: Kokoa burgerit. Sanomattakin selvää (?), että bataatin siivut toimivat burgerin sämpylöinä. Laita täytteet haluamassasi järjestyksessä väliin. Itse käytin salaattia, tuoreita tomaatin siivuja sekä cheddarjuustoa.

1 kommentti:

  1. Tein sun innoittamana kans noita viikko sitten vieraille, satuin vielä valkkaan saman reseptin, ja oli kyllä aivan superhyvää!

    VastaaPoista