keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

KUITUPOMMISMOOTHIE - BOOM!

En muuten yhtään pistä pahakseni, että ensi viikon sunnuntaina lentokone starttaa kohti Amsterdamia ja sieltä muutaman päivän päästä Espanjan Alicanteen. Tänään kun heräsin, ulkona näytti syksyltä kun oli niin pimeää ja märkää. :-D

En tiedä miksi, mutta mulla on aina sadepäivisin sellainen olo, että tekis mieli vaan syödä herkkuja. Etenkin kun oleilen koko päivän erilaisten leivosten ja piirakoiden keskellä, eikä ostavia asiakkaita näy mailla halmeilla. Nenään tuoksuu vain korvapuustit ja mansikkaviinerit. Aurinkoisina päivinä tällaista ongelmaa ei ole ollenkaan! 

Sateesta ja herkkuhimosta huolimatta (vaikka vähän juttuja tänään töissä maisteltiinkin) tein tänään aamupalaksi vähän terveellisempää herkkua, nimittäin jälleen mansikka-mustikka-smoothieta. Kerroin pari postausta taaksepäin, mitä kuitulähteitä oon alkanut smoothieisiini alkanut päivittäin lisäämään, mutta hiffasin kuitenkin tässä, että en laittanut sen yhteyteen mitään esimerkki reseptiä mun normismoothiesta. Joten nyt sitä olis tarjolla!

Yleensä teen smoothiet mututuntumalla (tiesittekö, että mututuntuma tulee sanoista "musta-tuntuu-tuntuma"), mutta kuitenkin pidemmän päälle ne noudattaa melko samaa kaavaa päivästä toiseen. Blenderiin heitän: 

  • puolikkaan banaanin
  • puolikkaan avokadon
  • marjoja; mustikoita hieman yli desin - mansikoita niin paljon kuin niitä on = yleensä n. 1/2 litraa. TAI niinkuin tänään; molempia! 
  • nestettä, yleensä vettä n. 2,5 dl
  • chiasiemeniä 1 rkl
  • Fibrexiä 1 rkl
Siemenet ja Fibrexin laitan vasta jälkeenpäin smoothien sekaan sheikkeriin, jonka otan mukaan töihin. Matkalla niihin ehtii imeytyä nestettä ja rakenteesta tulee hyvä! Jos kuitenkin nautin aamiaisen kotona, niin kuin koulun alkaessa, täytyy fibrexin ja chian siis antaa imeytyä lasissa jonkin aikaa, vähintään 15 minuuttia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti