tiistai 7. heinäkuuta 2015

UNELMISTA JA NIIDEN TOTEUTTAMISESTA

Hyvää tiistaipäivää! Täällä vietetään rauhallista vapaapäivää töistä. Tekemistä on paljon sillä viikonloppuna tehdään retki Vaasaan muuttopuuhiin, joten siihen on valmistauduttava täällä kotonakin! :) Nyt ajattelin tulla kuitenkin puhumaan vielä jälleen tästä taianomaisesta kouluunpääsystä, joka alkaa vasta pikkuhiljaa hahmottumaan mulle, että se ei ole pelkkää unta... :-D 

Te jotka luette blogeja enemmänkin, saatatte ehkä muistaa kuinka joskus aikaisin keväällä useammissa blogeissa kirjoiteltiin unelmista ja niiden saavuttamisesta. Vilma P. kirjoitti ensimmäisenä tämän kirjoituksen siitä, kuinka on saanut omat unelmansa toteutumaan kirjoittamalla ne ihan oikeasti ylös ja sillä tavalla saanut konkretisoitua tavoitteensa. Muutamat muutkin bloggaajat silloin inspiroituivat tästä kukin tyylillään ja aihe oli pinnalla hetken. 
Juuri noihin aikoihin pääsykokeet tuntuivat vielä kaukaiselta mutta silti olin alkanut jo valmistautumaan niihin. Tiesin että keväästä oli tulossa tosi rankka, sillä mulla oli hoidettavana pääsykokeisiin luvun ohessa myös omat muutkin yliopisto-opinnot. Tuleva luku-urakka tuntui oikeastaan yhdeltä pitkältä juoksumaratonilta, josta en tietäisi että selviänkö siitä hengissä vai en. 

Niinpä otin silloin kaikki keinot käyttöön ja otin Vilman neuvosta vaarin. Kaivoin yhden vihon esiin ja avasin siitä uuden sivun. Omistin sen täysin pääsykokeille ja itseni tsemppaamiselle. Kirjoitin siihen tavoitteeksi: "Pääse opiskelemaan Tampereen yliopistoon" ja alle ranskalaisilla viivoilla että miten pääsen tavoitteeseen sekä erilaisia välitavoitteita päivämäärillä varustettuna. Ympärille tietysti kaikkia söpöjä erivärisiä hymynaamoja, tsemppiviestejä sekä sydämiä itselleni :-D Saattaa kuulostaa jopa hassulta ja typerältä, mutta tsemppiviestit itselleen toimii oikeasti! 

On aivan sama, mitä kukakin ajattelee siitä, saavutinko tavoitteeni ollenkaan sen ansiosta, että kirjoitin sen konkreettisesti ylös, mutta niin siinä silti tapahtui. Ja aivan varmasti aion tehdä niin jatkossakin! Kun asian kirjoittaa ylös, sen on vähän niinkuin luvannut itselleen. Jos se on vain omassa päässä leijailemassa, saattaa tavoite välillä unohtua ja ehkä jopa kadota. Jos usko meinaa loppua, voi paperin (tai mihin ikinä oletkaan kirjoittanut tavoitteen ylös) kaivaa aina esiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti