keskiviikko 2. syyskuuta 2015

LAPSUUDEN LEMPIRUOKA

Ihanaa, vihdoin ehdin taas hengähtää hetken kotosalla ennen kuin täytyy taas mennä! Kaikki päivät on koulujuttujen osalta tällä hetkellä jotenkin niin hektisiä ja täynnä ohjelmaa, että meinaa oikein ruveta ahdistamaan, kun ei ehdi rauhoittumaan oikein yhtään ja tekemään omia juttuja! 

Nyt otsikkoon. Kun multa kysytään, mikä oli lapsena mun lempiruokaa, en varmastikaan vastaa makaronilaatikko (makaronit tuntui ällöttäviltä suussa) tai muuta vastaavaa. Ainoa mikä tulee mieleen on ruoka, jota oon innostunut tekemään viime aikoina uudestaan muistojen verestämiseksi! Etenkin kun asustelin Vaasassa kaukana kotoa ja perhettä, tuli välillä ikävä jotakin omien vanhempien tekemiä juttuja ja ruokia, ja tämä banaani-kana-kastike on yksi niistä ja ehdottomasti yksi lempiruuistani lapsena! Tämä on todella helppo tehdä ja yksinkertaista ruokaa syödä muutenkin (ei ole mitään gourmet-hifistelyä). Alkuperäisestä reseptistä olen korvannut kerman Extra-creamy kookosmaidolla. Maisseille koitan myös keksiä jotakin korvaavaa raaka-ainetta. 
Tehtiin eilen Antin kanssa suuuri annos tätä ruokaa, josta syödään molemmat kahtena päivänä! Eli periaatteessa tämä ohje voisi olla neljälle henkilölle.

BANSKUKANAKOOKOS-KASTIKE

Tarvitset:
  • 700g broilerin fileesuikaleita
  • 2 banaania
  • sitruuna
  • purkki maissia (340g/285g) / 1 pakastepussi 
  • 2 purkkia extra creamy coconut milkiä  (= 4dl? HUOM! Voit käyttää myös kookoskermaa)
  • currya (oman maun mukaan, itse laitoin varmaan 3-4 tl) 
  • pippuria
1. Ruskista ensin suikaleet pannulla kevyesti. Paistamisessa käytin kookosöljyä!
2. Lisää joukkoon viipaloidut banaanit ja maissit. Sekoita.
3. Kaada mukaan kookosmaito/kookoskerma ja purista sitruunanmehu joukkoon. Sekoita
4. Mausta ja maista! 

Anna kastikkeen muhia matalammalla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia. Keitä vaikka riisi ja/tai haluamasi lisukkeet (esim. kukka- tai parsakaalia) sillä aikaa, jotta maut kunnolla imeytyvät kastikkeessa. 

Tavallisen kokoisen paistinpannun kanssa on hieman ongelmia näin suuren satsin tekemisessä, joten veikkaan että valmistamisessa olisi hyvä käyttää paistokasaria tai sitten ihan kattilaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti