keskiviikko 23. syyskuuta 2015

SE SUPERHERKULLINEN SOPPA

Syksy on tullut! Se on tullut joka puolelle; ulos, vaatteisiin, sisälle ja erityisesti keittiöön, sillä me tehtiin eilen keittoa. Eikä ihan mitä tahansa keittoa vaan sitä herkullista, tomaattista soppaa, jonka reseptin oon joskus aikaisemminkin täällä jakanut. Ja mikä parasta, tätähän saa Tampereen idyllisimmästä kahvilastakin, Tallipihalta! Milläs muullakaan nimellä kuin Ineksen herkkusoppa :-D (Vai miten se oli?)


Alkuperäinen ohje on periaatteessa makkaralla tehty versio, mutta itselleni tuntuu hieman vieraalta ostaa makkaraa... Jos kuitenkin teet tätä makkaralla, joka on erittäin OK (varmasti se on pakko tehdä itsekin vielä joku päivä makkaralla), niin tee nyt kultarakas, hyvä ihminen se jollain muulla makkaralla kuin sillä HK:n sinisellä!! Mitä lihaisampi, sen parempi! Ja väittäisin että tofu-makkarakaan ei ole yhtään hullumpi ;) 
Eilen tämä kyseinen soppa syntyi meidän keittiössä käyttäen jauhelihaa. Tässä kaikki mitä tarvitset: 
  • jauhelihaa (350g)
  • sipuli silputtuna
  • iso valkosipulinkynsi silputtuna
  • punainen paprika pilkottuna
  • rasia ruusukaaleja puolitettuna
  • purjo pilkottuna
  • purkki tomaattimurskaa (400g)
  • 2 pikkupurkkia tomaattipyreetä
  • lihaliemikuutio
  • chili
  • suolaa ja pippruia 
  • ( basilikaa + timjamia)
Ensin kuullota pannulla sipuli ja valkosipuli tilkassa öljyä. Sen jälkeen ruskista jauheliha. Laita sillä aikaa kattilaan vesi kiehumaan. Itse käytin kuvassa näkyvää kattilaa, sinne meni hieman alle 2l vettä, mutta koska aineksia tulee soppaan niin paljon, niin suosittelen laittamaan vettä ehkä 1,5l! Ei kuitenkaan täyteen :-D 

Kun vesi kiehuu, laita kaikki vihannekset veteen keittymään. Lisää perään tomaattimurska ja -pyree. Sekoittele. Lisää myös lihaliemikuutio. Muista alentaa lämpöä niin, että soppa kiehuu, mutta ei kamalan kovaa. Kun vihannekset ovat jo jonkin verran pehmenneet, laita joukkoon myös jauheliha. Keittele niin kauan että ruusukaalit ovat kypsiä. Muista että ruusukaalit saavat olla mielummin liian pehmeitä kuin liian raakoja ja kovia! Mausta oman maun mukaan! 
Meidän keittiössä sopan tekeminen ei eilen mennyt kuin Strömsössä, sillä laitoin nestettä aluksi aivan liikaa ja jouduttiin kaatelemaan sitä välillä pois, jotta kaikki ainekset olisivat mahtuneet kattilaan...

Ja niin kuin sanottu, koska keittoa yleensä aina jää koska satsi on niin iso, soppa vaan paranee päivä päivältä kun se muhii jääkaapissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti