torstai 15. lokakuuta 2015

HYVÄN MIELEN PÖLLYISSÄ

Miten innoissaan sitä voi olla! 

Puhuin joku aika sitten joogan aloittamisesta. Mulla oli joku aika sitten testissä suomalaisen verkkopalvelun, Yoogaian ilmainen viikon jäsenyys, jonka avulla saatoin kokeilla joogaa suoraan kotona, ikään kuin Skypen avulla. Ruudulta katsoin kun ohjaaja lähes reaaliajassa piti joogatunnin omassa olohuoneessani. Tunnit oli tosi tehokkaita, ehdin kokeilla pari kertaa Core-joogaa sekä hieman "perinteisempää" flow-joogaa. 

Silti toi kotona joogaaminen (etenkin ilman mattoa) jotenkin tökki. Kun esimerkiksi opiskelen, tykkään aina lähteä kotoa pois jonnekin muualle - oli se sitten kahvila tai kirjasto - sillä kotona on aina liikaa muita virikkeitä. Sama juttu treenaamisen kanssa. Vain hätätapauksissa yleensä treenaan kotona, ja jooga jos joku kaipaa mun mielestä toisen ympäristön kuin meidän yksiön olkkarin lattia. 

Toissapäivänä eli tiistaina otin vihdoin härkää sarvista ja painelin (kiitos Sonjalle vinkistä) Om Yoga-koululle Tampereen keskustassa. Ostin itselleni ensikertalaisille tarkoitetun kolmen viikon kortin, jolla saan käydä kyseisen joogakoulun tunneilla niin paljon kuin vain haluan, kolmen viikon ajan luonnollisesti. :-D

Maanantai-iltana lueskelin Om Yoga -koulun nettisivuja (omyoga.fi) ja siinä vaiheessa tunsin jo huikean energian kyseisestä mestasta! Just tätä mä tarvitsen nyt. "Etsitkö elämääsi tasapainoa?" "Pysähdy hetkeksi - ja saat voimaa" 
Meitä on erilaisia ihmisiä ja kaikilla omat elämäntilanteensa, ja tiedän että monen mielestä jooga-asiat kuulostaa lähinnä huvittavilta ja suorastaan täydeltä bullsh*tiltä, mutta vitsi toi tekee hyvää! Kun Om Yoga -kouluun astuu sisään, voi koko tilasta aistia rauhallisuuden, hyvän mielen, tasapainon ja tuntea kun oikeesti kaikki arheen murheet jää sinne oven ulkopuolelle.

Näiden kokemusten jälkeen vain ahdistaa ajatella ryhmäliikuntatunteja joissa soi musiikki kovalla, kaikki on suurta riehumista ja jumppaajien keskuudessa vallitsee tietty kilpailullisuus; vilkuillaan mien vierustoveri tekee ja koitetaan itse tehdä paremmin. Ärsyynnytään kun joku jää Body Attackissa tielle kun se ei osaa koreografiaa ulkoa - niin kuin minä. Joogatunnilla keskitytään vain omaan tekemiseen eikä kyllät tulisi mieleenkään katsoa miten vierustoveri tekee (paitsi jos ei tiedä mitä ohjaaja jollain liikkeellä tarkoittaa). 

Tästä jooga-aiheesta tulen varmasti puhumaan vielä lisää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti