perjantai 20. marraskuuta 2015

KUN MENETIN RAAKAKAKKUNEITSYYTENI

Se oli helppoa ja siitä selvittiin ilman kyyneleitä. En siis ennen tämän viikon tiistaita ollut tehnyt, en edes maistanut (!!!) minkäänlaista raakakakkua. Koin kuitenkin että nykyaikainen, 2010-luvulla elävä nuori nainen ei ole nainen eikä mikään, jos ei ole maistanut/tehnyt raakakakkua. Niinpä koin oman syntymäpäiväni oivalliseksi raakakakun leipomispäiväksi. 

Koska rakastan porkkanakakkua, oli mun pakko kokeilla tehdä raakaporkkanakakku. Reseptin löysin Vilma P:n blogista. Kakku oli helppo tehdä ja aineksetkaan eivät olleet mitään maata mullistavia. Omasta versiostani tuli melko appelsiininen, joten nimeän tämän:

APPELSIINI-PORKKANA-RAAKAKAKUKSI

Kanelista ja kaardemummasta johtuen voisin kuvitella tämän herkun myös jouluun, sillä kakussa oli hienoinen joulun vivahde!

Mitä tarvitset?

Pohjaan
  • 2 porkkanaa
  • 4 dl saksanpähkinöitä
  • 1,5 dl rusinoita
  • 1,5 dl kookoshiutaleita
  • puolikas appelsiini paloina
  •  2-4 rkl hunajaa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kaardemummaa
Kuorrutteeseen
  •  2 dl cashew-pähkinöitä liotettuina 
  • 2 rkl sulaa kookosöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1 tl raastetta luomuappelsiinin kuorta
    + itse lisäsin vielä noin 2 rkl vettä
Jos omistat monitoimikoneen, käytä sitä. Jos olet niin kuin minä ja et moista omista, onnistuu tämä myös blenderillä ja sauvasekoittimella.  
Kuori ja paloittele ensin porkkanat ja heitä ne blenderiin. Murskaa niitä ensin hieman. Heitä sitten kaikki loput ainekset blenderiin. Oma blenderini ei kuitenkaan tällaista määrää melko kovia aineksia jaksanut muussata loppuun asti, joten kaadoin blenderin sisällön kulhoon, sekoitin lusikalla aineksia ja ajoin seoksen tasaiseksi sauvasekoittimella. Pienet sattumat ei kylläkään tässä mielestäni haittaa. :) Kaavi valmis pohjataikina pienehköön vuokaan (itse laitoin sellaiseen melko isoon lasiseen uunivuokaan, joka osoittautui aivan liian isoksi ja käytin vain puolia vuoan pinta-alasta). Tasoita taikina vuoassa. 

Heitä kaikki kuorrutteen ainekset blenderiin ja soseuta niin tasaiseksi kuin vain mahdollista. Itselläni kuorrute jäi hieman rakeiseksi blenderissä, joten otin taas sauvasekoittimen apuun. Levitä kuorrute pohjan päälle ja laita pakkaseen about pariksi tunniksi. Ennen tarjoilua ota kakku sulamaan vähäksi aikaa ja koristele haluamallasi tavalla! 

Meillä tätä kakkua söivät kaikki hyvällä halulla! Kakusta tulee melko "tiukkaa tavaraa" eikä sitä edes jaksa syödä paljoa yhtä palaa enempää. Muista kuitenkin omat leipurin velvollisuutesi kakkua tehdessä ja maistele! ;)

2 kommenttia:

  1. Ihana, kun teit tätä ja pidit! :) Kakku on tosiaan tuhtia tavaraa, joten pienikin pala riittää. :)

    VastaaPoista