perjantai 11. joulukuuta 2015

LEFTOVER FOOD: KESÄKURPITSAFRITTERIT

Siis mähän en tunne sanaa hävikki. Meidän kodin biojätteeseen ei juurikaan lennä muuta kuin kananmunankuoria, hedelmänkuoria ja porkkanan kantoja. Vanhempieni kotonakin jääkaapissa on aina ja on aina ollut vain välttämättömiä ruoka-aineita, vihanneksia, hedelmiä, voita jne.  Ruokaa ei ole ikinä ostettu "varastoon" isoa määrää kerrallaan ja sitten heitetty niistä puolia pois. Lisäksi laitettua ruokaa syödään aina tasan niin kauan kuin sitä riittää. 

Siksi omaan korvaani se tosiasia, että kodeissa heitetään tosi paljon ruokaa roskiin ja suurin hävikki Suomessa tulee juuri kotitalouksien roskiin heittämästä ruuasta, kuulostaa erittäin kummalliselta ja vieraalta! 

Eilen meidän jääkaapissa möllöttikin puolikas kesäkurpitsa? Miksi? Tähän liittyy ihana juttu! Keskiviikkona nimittäin olin joogan jälkeen väsynyt ja nälkäinen. Antti tuli mua sieltä hakemaan ja meillä oli kamala kiire katsomaan kotiin koripallopeliä. (:-D) Olin tosiaan todella väsynyt ja ehkä hieman kärttyisesti kyselin ruuasta ja kauppaan menosta mutta eihän meillä ollut siihen aikaa koska "piti kiiruhtaa katsomaan sitä peliä". Ajattelin vaan sitten tekeväni itselleni kunnon kananmunaleivät, puuroa tai jotain muuta vastaavaa. 

Kuitenkin kun päästiin kotiovesta sisään, mua odotti siistiäkin siistimpi koti. Vessat siivottu, pölyt pyyhitty ja lattiat imuroitu. Siinä sitten haistelin vähän ilmaa ja meinasin pillahtaa ihan oikeasti itkuun kun tajusin, että uunissa oli kypsymässä ihanaa kesäkurpitsavuokaa?!?!?! Oon niin onnekas ♡


No niin, siihen puolikkaaseen kesäkurpitsaan. Eilen jälleen joogasta kotiin päästyäni oli nälkä kova ja täytyi käyttää hieman luovuutta, jotta sain tehtyä jotain ruokaa. Olin onneksi erittäin kokeilevaisella tuulella ja lähdin kokeilemaan ns. Kesäkurpitsafrittereitä

Niihin tuli (1 hlölle):
  • puolikas kesäkurpitsa karkeana raasteena
  • 1 kokonainen kananmuna
  • 1 kananmunan valkuainen
  • suolaa, pippuria
  • haluamiasi mausteita, vain mielikuvitus on rajana! (itse laitoin currya)
  • n. 1,5 rkl kaurahiutaleita
  • kookosöljyä
    + piti laittaa myös juustoraastetta mutta unohdin :-(
1. Kuumenna paistinpannu. Laita pannulle hieman kookosöljyä ja annostele kesäkurpitsaseosta ruokalusikalla pannulle haluamasi kokoisiksi annoksiksi, itse laitoin yhteen fritteriin ehkä noin 2 rkl tuota seosta.
2. Anna kypsyä hetki niin, että paistopinta on kauniin ruskea. Käännä ja paista vielä hetki!
3. Kokoa fritterit lautaselle ja nauti vaikka salaatin, kvinoan tai minkä tahansa lisukkeiden kanssa!

Näistä tuli mun mielestä tosi hyviä, ja tuoksu oli hurmaava! Resepti on todella muunneltavissa, monet erilaiset juustotkin sopisivat varmasti näihin hyvin!

Virkistävää viikonloppua ystävät!

4 kommenttia:

  1. Moi! Pidempään olen jo blogiasi seurannut ja ajattelin nyt vain kommentoida, että blogisi on viime aikoina kehittynyt mielestäni huimasti parempaan. Jotenkin hehkuu täällä sellainen hyvän olon tunnelma, josta saa itsellekin revittyä virtaa arjen pyörittämiseen. Hyvää joulunodotusta teille kyyhkyläisille, olet kyllä löytänyt ihanan miehen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, kiva kuulla!! Tollaset kommentit ne auttaa ja kannustaa muakin jatkamaan <3
      Tiedän ;) Kiitos samoin sulle!! :)

      Poista
  2. Hei, pakko yhtyä tuohon edelliseen kommenttiin! Jatka samaan malliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, kylläpä nämä kommentit piristää! <3

      Poista