tiistai 15. joulukuuta 2015

THAI GREEN CURRY W/ CHICKEN & BROCCOLI

Hyvää tiistaita kaikki! 

Miettikää, joulu on jo ensi viikolla! Itse oon tähän mennessä vain ja ainoastaan ajatuksen tasolla miettinyt joululahjojen hankkimista, sillä mulla on vielä tämän viikon perjantaina yliopistolla vuoden viimeinen tentti, jonka jälkeen voin vasta sanoa olevani lomalla! Tää viikko on siis vielä täyttä pakertamista kouluhommien parissa. Ensi viikolla hoidan sitten kaiken mahdollisen; lahjojen ostaminen ja tekeminen, siivoamista ja leipomista. Odotan jo niin innolla! 

Oon yhä käynyt joogassa muutaman kerran viikossa, rehellisesti sanottuna niin usein kuin vaan suinkin ehdin ja jaksan. Mulla oli lenkkeilystäkin vähän aikaa taukoa, mutta sitten havahduin että tarvitsenhan mä jotain vähän aerobisempaa ja rasittavampaakin liikuntaa kuin pelkkä jooga ja kouluun ja töihin kävely. Oon ottanut aamulenkkeilyn taas viikko-ohjelmaani aina silloin kuin ehdin ja on sellainen olo. Miten ihanaa oli eilen juosta ennen auringon nousua kun lumi narskui lenkkareiden alla! 

Eilen illan syömisiä miettiessäni muistin, että meillä oli jäänyt edellisistä kokkailuista vielä vihreää currytahnaa jääkaappiin. Niinpä kaupasta tarttui mukaan broilerin fileesuikaleita, suippopaprikaa, parsakaalia ja kookosmaitoa. Valkosipulia, inkivääriä ja kalakastiketta (+ sitä currytahnaa) löytyikin jo kaapista, joten ruoka oli vain tekemistä vaille valmis! 

Tein siis hieman omasta päästäni vihreää currya kanalla, soveltaen niin että laitoin mukaan vielä pieniä kukintoja parsakaalistakin! Tuli aika hyvää ja ruokaa tuli sen verran iso satsi, että syödään siitä vielä tänäänkin! Joten jos kaipaat jotain aasialaista (etkä ole joululomalla matkaamassa Thaikkuihin :-/), terveellistä ja freshiä, niin suosittelen tätä. ♡

Ruokaan tuli siis:

kookosöljyä
(1 iso kynsi tai 2 vähän pienempää kynttä) valkosipulia pieninä paloina
noin 2 tl inkivääriä pieninä paloina
(taisin eilen laittaa noin 3rkl) vihreää currytahnaa
broilerin fileesuikaleita (laitoin eilen huimat 700g)
1 suippopaprika suikaleina
1 parsakaali pieninä kukintoina 
1 purkki kookosmaitoa
(vettä)
2 rkl kalakastiketta

1. Kuumenna paistokasarissa (tai isolla paistinpannulla) kookosööjy ja heitä sinne pilkotut valkosipulit ja tuore inkivääri. Paistele hetki niin, että valkosipulista tulee kauniin kullan keltaista.
2. Heitä mukaan currytahnaa makusi mukaan. Sekoittele currytahnaa kasarissa/pannulla niin, että valkosipulit ja inkiväärit ovat tahnan peitossa. 
3. Laita sitten mukaan paistumaan fileesuikaleet ja sekoita niin, että suikaleetkin saavat kosketusta currytahnaan. Paistele ja sekoittele näin hetki, ei kuitenkaan niin kauaa että kana olisi kypsää!!
4. Kippaa kasariin suikaloidut paprikat ja parsakaalit. Sekoita taas. Kaada sitten saman tien mukaan vielä purkillinen kookosmaitoa. Oma kookosmaitoni oli ainakin melko paksua tavaraa (iso peukku Rainbown turkoosille purkille!) ja koska ainekset eivät peittyneet nesteeseen, kaadoin mukaan vielä puoli kookosmaitopurkillista vettä niin, että kaikki ainekset ainakin melkein olivat nesteen peitossa. 

Kas näin


5. Kuumenna seos niin, että se kiehuu. Alenna sitten lämpöä ja anna hautua kannen alla. Laita tässä välissä riisi kiehumaan. 
6. Kun seos ei enää kiehu ja riisikin on melkein valmista (koska meillä on sellainen vanhanaikainen liesi :-D), lisää vielä kalakastike ja sekoita. 
7. NAUTI

- Sanoisin vielä, että tämä reseptiversio on aika arkinen ja helppo, ja se syntyi kaupassa ilman kauppalappua. Tämän kanssa vois hifistellä vähän enemmänkin. ;-) Ja ajattelin tehdä tästä joku päivä sellaisen vegeversionkin!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti