torstai 28. huhtikuuta 2016

AAMUN LUKSUSTA - TUOREPUURO


Niin täällä blogissa kuin Instagramissakin (@inessi1) on hyvin tullut selväksi, että syön oikeastaan joka ikinen aamu smoothien aamiaiseksi. Viikonloppuisin tähän saattaa tulla poikkeuksia, mutta muuten smoothiet muodostuu aina samasta, peruspohjasta; banaania, avokadoa tai muuta hedelmää, marjoja, pinaattia, vettä ja proteiinijauhetta.

Vaikka smoothiet höystettynä psylliumilla ja/tai chiasiemenillä ovatkin tosi hyviä, toimivia ja terveellisiä aamupaloja, tuli mulle jonkin asteinen kyllästyminen niiden suhteen tässä joku päivä. Kun samanlaista aamupalaa tekee päivästä toiseen, ei niihin jaksa/huvita enää oikein panostaa, jolloin makukin saattaa jopa kärsiä. Tuli pakottava tarve keksiä joku aamiaisvaihtoehto, jota en ole pitkään aikaan hyödyntänyt.


Tavallinen, lämmin kaurapuuro tuntuu omasta mielestäni tähän aikaan vuodesta turhan talviselta, joten päädyin omassa ruokavaliossani aivan liian aliarvostettuun tuorepuuroon! Tuorepuurot on siitä mukavia, että niistä voi tehdä vaikka minkämoisia variaatioita. Ehdoton iso plussa myös sille, että tuorepuuro kannattaa aina tehdä edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin, jolloin seuraavana aamuna aamiaisen laittamiseen ei kulu oikeastaan ollenkaan aikaa (paitsi kahvin keittämiseen ofc).


Niinpä lähdin kehittämään tuorepuuroreseptiä ihan puhtaasti omasta mielikuvituksestani eilen illalla. Rakastan sitrushedelmiä, joten päätin yhdistää tähän reseptiin appelsiinia. 

Loppujen lopuksi siitä syntyi:  

Appelsiini-porkkana-tuorepuuro

Tarvitset:
Puoli desiä kaurahiutaleita
2 rkl chiasiemeniä
Haarukalla muussattu banaani
1 raastettu porkkana
Puolikkaan appelsiinin mehu puristettuna
+ appelsiini paloiteltuna pieniksi paloiksi
1dl kauramaitoa (tai mantelimaitoa) 
(kanelia)

Muussaa banaani haarukalla kipossa. 
Sekoita siihen chiasiemenet, kaurahiutaleet, porkkana ja appelsiini.
Kaada mukaan kauramaito ja sekoita.
Mausta halutessasi kanelilla.
Laita seos jääkaappiin yön yli.
Nauti aamiaiseksi tai välipalaksi seuraavana päivänä haluamiesi lisukkeiden kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti