perjantai 22. huhtikuuta 2016

HYVÄN MIELEN RUOKAA - Kukkakaali-parsakaalisoppa

Tänään mulla on ollut sairaan hyvä mieli melkein koko päivän. Siihen on ollut monta syytä: 

1. Kevät ja aurinko - ei kai tähän muuta perustelua tarvi. Ihmiset kaivautuvat ulos kodeistaan ja kaikki ovat yksinkertaisesti iloisempia. 

2. Luentoja on jäljellä enää ensi viikko - ja erilaisten tehtävien osalta tunnelin päässä alkaa jo näkymään valoa. Vaikka vielä toukokuussa täytyy töiden ohella tehdä varmasti muutama tentti, tuntuu kuitenkin että kaikesta selviää. 

3. Oon niin innoissani uudesta kesätyöstä Osuuspankissa - oon ollut jo monen monta kesää torikahvilassa (jonne kyllä on kamala ikävä yhä, toivottavasti saan tehdä sielläkin vähän töitä kesällä!), mutta nyt on uusien haasteiden aika! Niin siistiä!

4. Löysin tänään kahdet uudet housut - Oon potenut pientä vaatekriisiä tässä, että mitä laittaa uuteen työpaikkaan päälle. Enää ei voikaan mennä sortseissa ja farkuissa töihin. Löysin kuitenkin aivan ihanat housut, toiset Filippa K:lta ja toiset Gina Tricot:lta. Jee! Pääsispä jo töihin! 

5. Viikonloppu - huomenna luvassa 5kymppisten juhlintaa ja tarviiko viikonlopulle nyt muuta erityisen hyvää syytä ollakaan, että se saa hymyn korville? Vaikka täytyykin vielä tehdä koulujuttujakin, niin viikonloppuna on kaikenkaikkiaan ihan eri fiilis.

+ Rakas kihlattuni tuli meidän kotona mua niin vauhdilla vastaan kun tulin ovesta sisään että heitti ihan täydelliset lipat keskelle lattiaa!! En vaan pystynyt pidättelemään naurua :'D (Anteeksi kun jaoin tämän, oli vaan pakko♡)

Tänään sattui kohdalleni myös sellainen ilta, että vietän sen yksin kotona. Oli sellainen fiilis, että haluan viettää tämän illan ihan rauhassa kotona ja tehdä jotain hyvää ruokaa. Koska miksipä ei kokata ihan vain itselleen?! 

Tein tuossa pari viikkoa takaperin kukkakaalisosekeittoa, mutta siitä tuli aivan järkyttävän makuista. Nyt ajattelin ottaa uusintayrityksen, mutta muokkasin reseptiä todella isolla kädellä. Sisällytin tähän reseptiin kukkakaalin lisäksi parsakaalia, punaisia linssejä, valkosipulia ja kaurakermaa. 

Tarvitset:

Kukkakaali pieninä paloina
Parsakaali pieninä paloina
2 dl punaisia linssejä huuhdeltuna
4-6 dl vettä
1/2 - 1 kasvisliemikuutio
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 purkki Oatlyn kaurakermaa
Currya
Juustokuminaa
Suolaa 
Pippuria

Laita kukka- ja parsakaalin palat sekä murskattu valkosipuli uunipellille leivinpaperin päälle. Kaatele päälle oliiviöljyä, ripottele suolaa ja rouhi mustapippuria myllystä. Pyörittele vihanneksia niin, että öljy ja mausteet sekoittuvat kunnolla. Laita pelti 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi, niin että kaaleihin tulee kaunis paahtunut väri. 

 Sillä aikaa kun parsa- ja kukkakaalit on uunissa, keitä linssit vedessä kasvisliemikuution kera. Itse laitoin 2dl linssejä kohti vain 4 dl vettä, jolloin melkein kaikki vesi kiehui pois ja lopputuloksesta tuli todella paksua (niin kuin kuvista näkyy :D). Suosittelen siis enemmän vettä, ellei juuri tykkää todella paksusta koostumuksesta! Kun vihannekset uunissa ovat valmiita ja linssit keittyneet pehmeiksi liemessään, kaada linssien sekaan kaurakerma ja kauho parsa- ja kukkakaalit sekaan. Lisää vielä haluamiasi mausteita ja soseuta sauvasekoittimella soseeksi! Valmista! 

Tää oli melko helppo, eikö! Ja ainakin mun makuun - kertokaa jos tätä teette!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti