tiistai 5. huhtikuuta 2016

MAAILMAN HELPOIN ARKI-ILLAN PELASTUS (resepti)

Hyvää tiistai-iltaa! 

Tiedättekö sen tunteen, kun teillä on seuraaviksi päiviksi niin paljon tekemistä, että vähän kuin siirrytte mielessänne jo ajassa eteenpäin ja sitä luulee elävänsä jossain muussa viikonpäivässä. Oon elänyt tän koko päivän keskiviikossa ja joka kerta tunnen pienen helpotuksen tunteen kun tajuan, että ollaan vasta tiistaissa! Jes! 

En ookkaan vähään aikaan tänne blogiin kirjoitellut siitä, mitä oon arkisin syönyt. Aamupaloja lukuunottamatta - koska aamupalathan ovat päivän hauskin ateria. Ha ha. :-D Mitään ihmeellisyyksiä, tai niinkään jakamisen arvoisia juttuja en niinkään ole edes tehnyt arki-iltaisin. En totta puhuen edes nyt muista mitä ollaan arkisin syöty? Koulussa nyt syön aina kasvisruokaa, kodin puolella on tullut viime aikoina mentyä täysin fiiliksen ja ajankäytön mukaan. Monesti on tullut myös mentyä ihan iltapalojen voimalla, kuten iltapuurolla lisukkeiden kanssa sekä banaanipannareilla ja hedelmillä. 


Tänäänkin pääsin lähtemään yliopistolta vasta kuuden jälkeen eikä mulla ollut intoa lähteä kauppaan tekemään isoja ruokaostoksia. Päätin että teen jotain ruokaa aineksista, mitä kotoa kaapista löytyy. Ja sieltähän löytyi: 

kvinoaa 
puolikas avokado
pinaattia
kananmunia
kasvisliemikuutio
sitruunamehua
suolaa
pippuria
kurkkua

Lopputuloksesta tuli mun mielestä melkoisen hyvää! Kananmunan ansiosta tuli vähän mieleen thaimaalainen fried rice (huom hyvin vähän :-D). 

Ensin keitin 1dl huuhdeltua kvinoaa 2 dl:ssä vettä, johon laitoin hieman alle puolet kasvisliemikuutiosta sekä hieman suolaa. Kun kvinoa oli kypsää, silppusin sekaan pinaattia (ei pakaste) ja rikoin yhden kananmunan. Sekoitin seosta niin, että kananmuna kypsyi kvinoan sekaan. Loraus sitruunamehua ja pari pyöräytystä mustapippurimyllystä! Lisukkeeksi pilkoin vielä kurkkua tuomaan hieman raikkautta ja paloittelin puolikkaan avokadon. Lisukkeissa toki on vain taivas rajana, ja luulen että joku sipuli (esim. puna- tai kevätsipuli) voisi sopia tähän hyvin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti