tiistai 10. toukokuuta 2016

HELPPO JA HERKULLINEN ARKIRUOKA

Uusi viikko, uudet kujeet! 

Itselläni on tällä viikolla töihin liittyviä perehdytyspäiviä aika paljon ja vielä yksi tentti täytyisi käydä nakuttelemassa huomenna yliopiston tenttisalin tietokoneelle. Siinähän sitä hommaa taas riittääkin!

Mulla on tällä hetkellä ihan järkyttävä nälkä, ja mikäs sen parempaa kuin kirjoitella tähän väliin ruoka-aiheista postausta! Ajattelin kuitenkin jakaa täällä (taas) yhden suosikkiarkiruuistani, jota tulee melko usein tehtyä.

Ainakin omassa arjessani pyörii melkein päivittäin kysymys; Mitäs tänään syötäisiin? Tarkoitus on tietty aina tehdä sen verran ruokaa yhtenä päivänä, että siitä riittää myös seuraavaksi päiväksi, eikä joka päivä tarvi tehdä uutta ruokaa ja käydä kaupassa ja niin edelleen. Kiireisessä arjessa ainakin meidän kotitaloudessa helposti kiertää viikoittain ne meidän perusruuat, joita tehdään vuorotellen; meillä niitä on ehdottomasti kesäkurpitsavuoka, erilaiset pastaruuat, kana-riisi-vihannes-ruuat, keitot, erityisesti talvisin kaalilaatikko, makaronilaatikko.... 
Ihanan värikästä!
Yksi näistä ruuista on myös thai-curry-ruuat, sillä kertauksen vuoksi; rakastan aasialaista ruokaa. Ja kaikista aasialaisista ehkä thai-ruokaa... Tai sitten japanilaista... Tai Nepalilaista... Tai intialaista.. :-D No oli miten oli, hyvää thai-ruokaa ei ole ollenkaan niin vaikeaa tehdä kuin saattaisi ensin kuvitella. Se on mielestäni ihan yhtä helppoa tai vaikeaa kuin minkä tahansa muun ruuan valmistaminen! Ja parasta on, että tästä(kin) ruuasta voi tehdä niin montaa eri variaatiota kuin sielu vaan sietää!

Voit laittaa siihen esimerkiksi;

2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl vihreää currytahnaa 
1 tölkki kookosmaitoa
pilkotun paprikan
pienehköiksi paloiksi pilkotun parsakaalin
kikherneitä
herkkusieniä
kalakastiketta 1-2 rkl
(kookos)öljyä paistamiseen n. 1 rkl 

Huom! Jos haluaa annoksesta täysin vegaanin, jätä kalakastike pois! 
Huom nro 2: Kannattaa hyödyntää aasialaisia marketteja, mitä yleensä ehkä kaikissa kaupungeissa on(?). Siellä iso purkillinen oikeaa currytahnaa maksaa about saman verran kuin tavallisessa kaupassa sellainen pikkuriikkinen purkki!! Huomaa myös, että aasialaisesta marketista ostettu tahna on paljon tulisempaa kuin esim. Santa Marian yms. tuote.


1. Kuumenna paistokasarissa / isolla paistinpannulla öljy ja lisää valkosipuli. Hämmennä sen aikaa, että siitä tulee kullan keltaista. Lisää sitten currytahna ja sekoittele. Lisää pannulle vielä kikherneet (tai kanasuikaleet tai linssit tai mitä ikinä) ja sekoita niin, että niihinkin tahna sekoittuu kunnolla.

2. Seuraavaksi onkin sitten vuorossa kaikki loput ainekset paitsi kalakastike, joka lisätään vasta aivan lopuksi hautumisen jälkeen. Itse lisään kikherneiden jälkeen loputkin vihannekset, sekoitan kaikki hyvin keskenään, ja kaadan päälle kookosmaidon ja sekoitan.

3. Tämän jälkeen kuumenna seosta niin että se alkaa kiehua ja alenna sitten lämpöä. Anna hautua kannen alla niin, että vihannekset ovat pehmenneet ja maku imeytynyt niihin kunnolla. Aivan lopuksi lisää kalakastike ja sekoita + maista ja mausta. Tarjoile esim. riisin tai kvinoan kanssa! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti