lauantai 7. toukokuuta 2016

NO NE BANAANIPANNARIT

Ihanaa viikonloppua ystävät ♡

Mun herätyskello pirahti tänään jo 6:30, sillä mulla oli näin lauantaiaamuna klo 8 - mikäs muukaan kuin - markkinoinnin tentti yliopistolla! JEE! Ja nyt one more to go...


Sitten otsikkoon. Syön nykyään todella usein banaanilettuja. Siis niitä joihin tulee yleensä vain kananmunaa ja banaania. Useimmiten syön niitä arkisin väli- tai iltapalaksi, jos mulla on vaan aikaa niitä tehdä. Ne on mun mielestä vaan niin hyviä, etten kyllästy niihin sitten millään! Multa onkin muutamaan otteeseen niiden ohjetta kyselty, että miten teen ne. Joten tässä postauksessa ajattelin sen kertoa!


Tänä aamuna innostuin tekemään pannareita myös aamiaiseksi, ja halusin niistä vähän ruokaisammat. Mun eilisistä kokkailuista oli jäänyt aimoannos kvinoaa, joten lisäsin myös sitä pannari"taikinaan". Ja lisukkeethan on sitten aina kaiken A ja O!

Helpot banskuletut (ja ruokaisat aamiais kvinoa-banaani-letut)

( 1 annos ) 

1 banaani
2 kananmunaa
(1 rkl keitettyä kvinoaa)
kookosöljyä paistamiseen
hyvälaatuista suolaa 
lisukkeet; esim. erilaiset pähkinävoit, marjat, hunaja, kaneli, hillot...


Ainakin oma jujuni reseptiin on, etten yleensä tykkää ajaa taikinaa sauvasekoittimella tasaiseksi; ensin muussaan haarukalla banaanin, minkä jälkeen sekoitan sen kanssa kananmunat. Mainittakoon vielä, että välillä esimerkiksi iltapalaa tehdessäni käytän toisesta munasta vain valkuaisen, jolloin pannareista tulee vähän kevyempiä. Mutta energiaa tarvittaessa käytän ihan kokonaisia munia! Jos teet kvinoapannareita, sekoita tässä vaihessa mukaan myös noin ruokalusikallinen valmista kvinoaa. 

Tässä vaiheessa annan taikinan olla hetken aikaa, jottei se joudu ihan kylmiltään pannulle :-D Sitten vain pannu kuumenemaan, ja kun se on lämmin, laitan noin teelusikallisen verran kookosöljyä pannulle ja alan lusikoimaan taikinaa somiksi pieniksi letuiksi ruokalusikalla. Yleensä yhteen lettuun laitan 2 rkl taikinaa.

Koska sitten käännän letun? Silloin, kun sen päällimmäiselle puolelle alkaa muodostumaan pieniä ilmakuplia. Huomaa, että tässä vaiheessa letut on oikeasti jo ihan helppo kääntää, sillä ne pysyvät kasassa. Toista puolta ei sitten tarvitsekaan enää paistaa niin paljoa. 

Sitten vain pinoan pannarit lautaselle ja laitan alle ja väliin ja päälle ja joka puolelle lisukkeita! Avot!

4 kommenttia:

  1. Nam! Pitäisi taas joskus tehdä banskulettuja :) Hei tuli muuten mieleen, että minkä pituinen olet ja minkä pituinen miehesi on:-)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse oon 179-180 cm ja tuo toinen puolisko taitaa olla kahta senttiä vaille 2 metriä!

      Poista
  2. Moi! Näyttää tosi hyvältä! Mistäa oot ostanu bionan mantelivoin?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei <3 Hihii ja maistuivat myös! Ostin täältä Tampereelta Ruohonjuuresta. Varmasti löytyy myös muistakin ekokaupoista ja ehkäpä hyvin varustelluista ruokakaupoista...? :)

      Poista