keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

COMFORT FOOD: TOMAATTINEN LOHIPASTA

Jaan tänne blogiin aika paljon nimenomaan vegereseptejä, jotka ovat aina gluteenittomia ja maidottomia - koska kaikenhan pitää olla nykyään maidotonta, lihatonta, gluteenitonta, sokeritonta... ;-)

Niin kuin olen aiemmin täälläkin sanonut, en ole todellakaan ehdoton minkään syömisen kanssa. En siis esimerkiksi noudata täysin vegaanista, gluteenitonta tai maidotonta ruokavaliota. Maitotuotteita tulee kyllä todella harvoin missään käytettyä, mutta juustoraastetta ja jugurttia aina silloin tällöin.

Myöskään gluteeni ei ole mun vatsalle mikään ongelma, joten ainakin pastaa tulee aika ajoin syötyä. Pasta on yleensä meidän taloudessa mielestäni sellainen helppo vaihtoehto illan ruokailulle, koska se ei paljoa mitään kommervenkkejä vaadi!

Eilen maanantaina olikin juuri sellainen päivä, että halusin tehdä jotain hyvää ruokaa ja helposti. Jääkaapissa oli viikonlopulta kylmäsavulohta, joten ajattelin tehdä lohipastaa. Kehittelinkin sitten omasta päästäni aikas hitsin hyvän lohireseptin! Tuli nannaaaa ♡ Joku vois kutsua tätä ehkä lohturuuaksi/comfort foodiksi?



Käytin:

kylmäsavulohta (en yhtään tiedä paljonko, ehkä 200g...?)
sipuli
2 valkosipulin kynttä
purkki kaurakermaa (2dl)
melkein koko purkki tomaattimurskaa
(puolikas kasvisliemikuutio)
kirsikka-/luumutomaatteja
oliiviöljyä
nokare voita
suolaa
pippuria
tuoretta persiljaa koristeluun


1. Silppua sipuli ja valkosipulit pieneksi ja kuullota niitä pannulla öljyssä ja voissa (tuoksu on huuumaavan hyvä).

2. Lisää pannulle sen jälkeen tomaattimurska (itse tosiaan käytin Rainbow'n purkista melkein kaikki, yhtä hyvin olisi ehkä voinut laittaa kaikki... :-D). Anna kiehahtaa, lisää puolikas kasvisliemikuutiosta ja sekoita. Lisää sitten purkki kaurakermaa. Sekoita ja anna hautua kymmenisen minuuttia matalla lämmöllä.

3. Lisää aivan lopuksi pienehköiksi paloiksi leikattu lohi ja sekoittele sen aikaa, että lohi on kypsää (tässähän ei kauaa nokka tuhise). Lopuksi vielä mausta ja maista. Sekoita kattilassa kypsän pastan kanssa ja lisää mukaan vielä puolitetut kirsikka-/luumutomaatit. Tarjoile vaikka tuoreen persiljan kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti