perjantai 15. heinäkuuta 2016

Ooh Baby Baby it's a wild World.

Tänään töihin tullessa radiossa soi tuo Cat Stevensin biisi. Jotenkin se sopii tähän maailman menoon, ironisen surullisesti.


Jotenkin tuo Nizzan tapahtuma on saanut mut ihan pois tolaltani tänään ja tuntuu että itku on herkässä koko ajan. Terrori-iskuja tuntuu sattuvan ihan koko ajan ja missä tahansa. Ikinä ei voi tietää, missä paukkuu. Kun suunnittelee lähtevänsä minne tahansa reissuun, ei voi millään varmistua siitä, ettei joku terrori-isku sattuisi omalle kohdalle.

Eiköhän tää pikkuhiljaa alkaisi jo riittää? Oon jollain tapaa yleensä vähän fatalisti, enkä liikaa murehdi maailman tapahtumia sen enempää. Tällaisten tapahtumien jälkeen pusken vaan eteenpäin positiivisuuden ja toiveikkuuden voimalla. "Tapahtunut mikä tapahtunut, mennyttä ei voi muuttaa. Nyt vaan nautitaan hetkestä."

Tänään kuitenkin tää juttu kolahti ja kovaa. Hirveä epävarmuus vallitsee koko ajan tässä maailmassa ja on hyväksyttävä se tosiasia, että jotkut ihmiset vaan ovat jotenkin ilmeisesti läpeensä pahoja siitäkin huolimatta, että uskon aina jokaisessa ihmisessä piilevän jotain hyvääkin. Näiden lukuisten tapahtumien myötä sitä on kuitenkin vaikeaa uskoa.

Jo 11-vuotiaana mun oli opittava se ihan kantapään kautta ja hirveällä tavalla, että mitään ei pidä ottaa itsestäänselvyytenä. Se oli opittava silloin kun paras ystävä perheineen ei palannutkaan lomamatkalta Thaimaasta vuonna 2004. Niin paljon asioita jäi sanomatta ja kysymättä. Pieni 11-vuotias Ines ei tajunnut ollenkaan mitä on tapahtunut, kun lähetti kaverille tekstarin: "Onhan teillä kaikki hyvin?" Varmaan oli kaikki hyvin, jossain toisessa todellisuudessa tosin.

Kuitenkin luonnon katastrofit on loppujen lopuksi hieman helpompi hyväksyä, kuin tällaiset ihmisten tekemät iskut. Luonto sanoo aina viimeisen sanan, sille ei voi mitään. Mutta että joku ihminen voi tehdä jotain näin pahaa toisille ihmisille?

Oon saanut joskus palautettakin siitä, että elelen liikaa jossain pilvilinnoissa tai katselen maailmaa vaaleanpunaisten lasien läpi. Mutta nyt mun pilvilinna on hapertunut ihan vähän, ja laseista haalistunut väri. Väliaikaisesti ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti