keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Helppo ja herkullinen Munakoisokesäkurpitsa-vuoka

Bongasin taannoin Elisan blogista ihanan helpon reseptin, joka kuulosti niin hyvältä että sitä oli pakko kokeilla! 

Paras arkiruoka täyttää mun mielestä seuraavat kriteerit; 
  • hellan ääressä ei tarvi viettää kamalan isoa osaa illasta
  • ruoka on hyvää ja terveellistä
  • sitä on helppo tehdä
  • sitä tulee kerralla isompi määrä
  • ainekset ei maksa koko omaisuutta 
.... Ja tämä ruoka täyttää kaikki edelliset!
 Ja kun reseptiin sisältyy kesäkurpitsaa ja ennen kaikkea munakoisoa, niin ei voi mennä pieleen! Resepti ei ole mitenkään vegaani, mutta sen voisi taatusti tehdä vegaaniksi! Esimerkiksi lisäämällä erilaisia vihanneksia, käyttämällä vaikka mantelimaitoa tavallisen sijaan ja korvaamalla vielä jauhelihan jollain näistä lukuisista lihankorvikkeista mitä nykyään on! 


 Helppoon ja herkulliseen munakoisokesäkurpitsavuokaan tarvitset: 

1 iso kesäkurpitsa (tai 3 pientä, niin kuin itse ostin)
1 munakoiso
400g naudan jauhelihaa (käytin 9,5%)
2 valkosipulinkynttä
lihaliemikuutio
2 rkl tomaattipyrettä
mausteita; paprikaa, chiliä, mustapippuria, suolaa, timjamia, basilikaa.... What ever you like
2 kananmunaa
5 dl maitoa 
reilusti juustoraastetta

(Mun tarvitsi ainakin ostaa vain noi vihannekset ja maito, kun kaikki muu löytyi kaapista jo ennen. Kauppalasku ei siis todellakaan ollut iso!)

1. Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso ohuiksi levyiksi/siivuiksi. Itse leikkasin molemmat ihan pystysuunnassa, jolloin siivuista tuli todella pitkulaisia! Ripottele suolaa siivujen molemmille puolelle ja anna olla sen aikaa, kun paistat jauhelihan. Näin neste tihkuu niistä pois. 

2. Ruskista jauheliha. Kun se on ruskistunut, lisää lihaliemikuutio, tomaattipyre, kaksi puristettua valkosipulinkynttä ja runsaasti mausteita. Sekoita myös maito ja kaksi munaa erillisessä kipossa tasaiseksi seokseksi. 

3. Lado uunivuokaan kerroksittain vihanneksia ja jauhelihaa. Kun loputkin vihannekset on vuoassa, kaada koko komeuden päälle munamaito tasaisesti. Aivan lopuksi ripottele vuoan päälle reippaasti juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia

Tarjoile sellaisenaan tai sitten riisin tai kvinoan kanssa. Itselläni oli jäänyt viikonlopulta vielä tsatsikia jääkaappiin ja voin kertoa että sekin toimi oikein hyvin! ;)


4 kommenttia:

  1. Kannattaa katsoa Netflixistä semmonen dokkari ku Forks over knives. :) Sua ku kiinnostaa terveelliset elämäntavat, ni tykkäisit varmasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos vinkistä! Meillä onkin sattumoisin nyt Netflix, ja noi dokkarit on siellä ihan parhaita. Oon sieltä muita ns. terveysdokkareita jo katsonutkin... Kiitos, täytyypä vaikka viikonloppuna katsoa! :)

      Poista
    2. Jokos ehdit nähä sen? :)

      Poista
    3. Hemmetti soikoon EN, se oli mielessä sunnuntai-iltana kun mietittiin mitä leffaa katsottaisiin, ja muistin että "Hei! Jokuhan suositteli mulle tota!", ehkäpä tänään katson?! Viimeistään sunnuntaina! Se kiinnostaa kyllä kovasti!

      Poista