tiistai 6. syyskuuta 2016

"OLLAANKOS SITÄ TISSI- VAI PYLLYMIEHIÄ?"

 • Tämä teksti sisältää omia turhautumisen ajatuksiani aiheesta kauneusihanteet, asioita joista koen silloin tällöin suurta vääryyttä sekä lopuksi kolme (3) tärkeää ratkaisuehdotusta näihin pulmiin niin itselleni kuin teille muillekin, jotka aika ajoin koette olonne epämukavaksi omassa kropassanne.

Asia, joka puhututtaa aina. On varmaankin aina puhututtanut ja tulee myöskin aina puhututtamaan.  Naiset ja naisen vartalo.

Mikä on kaunista, mikä on toivottavaa. Mistä tykätään ja mistä ei tykätä. Mitä halutaan parantaa omassa kropassa ja mihin ollaan tyytyväisiä - vai ollaanko mihinkään? Ollaanko sitä tissi- vai pyllymiehiä? Vaiko molempia? Nainen ei ole nainen ilman suuria rintoja. Nainen ei ole nainen jos ei ole kurveja, ei jotain mistä ottaa kiinni. Liika rasva on kuitenkin monesti myös pahasta. Naisella ei saa olla liikaa lihaksia, mutta "laihaläski" on ruma. Luuranko ja lauta on myös aivan kamalia.

Kauneusihanteet mietityttää myös allekirjoittanutta. On päiviä ja ajanjaksoja, kun olen täysin ainakin melkein tyytyväinen itseeni. Sitten on niitä päiviä kun haluaisin totaalisesti näyttää aivan muulta tai edes muuttaa kropassa joitakin asioita. Välillä haluan isomman ja pyöreämmän, treenatun takapuolen, välillä haluaisin että se olisi pienempi.


Oma ikuinen pulmani on (tietysti) rinnat. Itselleni kun ei ole suotu kovin muhkeaa miehustaa (ai että vihaan tuota sanaa ehkä eniten maailmassa !!! Minkä hiton takia sen on miehusta?!). Niiden kanssa sama juttu - on päiviä, kun olen omaan rintavarustukseeni ihan tyytyväinen, mutta sitten on niitä päiviä, kun tunnen suurta vääryyttä siitä, että joillain naisilla on vaan luonnostaan isot ja vieläpä kauniit rinnat. Näyttää hyvältä bikineissä, erinäisissä vaatteissa ja ennen kaikkea tietysti sängyssä. On niitä päiviä kun kadehdin jotain 12-vuotiaita pikkutyttöjä joilla niilläkin on isommat rinnat kuin mulla. :-D   Vietimme viime viikon Ateenan lämmössä ja siellä nämä asiat mietityttivät taas ihan toden teolla (johtuu varmaankin siitä, että bikineissä ei voi oikein piilotella mitään).

Asia jota mietin aina, on miesten ja naisten erot näissä kauneusihanteissa. Miehiltä voi kysyä: Ootko tissi- vai pyllymiehiä? Monet osaa sanoa sen ihan suoralta kädeltä ilman epäröintiä. ENTÄ ME NAISET? Mitä meiltä voidaan kysyä? "Ootko.. öö.. Tykkäätkö enemmän leveistä hartioista vai isoista käsivarsista? Vai öö... Komeasta naamasta vai isosta nenästä?" Naiset ei voi tehdä yhtä suoraa ja radikaalia arvioita miehen kropasta kuin mies voi tehdä naisen vartalosta. Mies voi todeta heti, miellyttääkö naisen tissit tai pylly. Vai molemmat. Tai ei kummatkaan. Naisen arvio miehen kropasta on paljon kompleksimpi, missä on kyse enemmänkin ehkä mittasuhteista ja yleisestä olemuksesta.


Monesti tissikeskustelussa päästään myös rasvaprosenttinäkökulmaan. "Jos sulla olis enemmän rasvaa kropassa, olis sulla varmasti myös isommat rinnat." Ei, se ei aina mene niin. Itse oon joskus painanut muutamia kiloja enemmän, eikä mulla ollut kyllä yhtään tämän isommat rinnat. Tiedän myös niitä ihanteellisiä ihmistyyppejä, jotka ovat hoikkia ja melkoisen pienen rasvaprosentin omaavia muuten, mutta heillä on silti isommat rinnat. 

Sitten lopuksi ne ratkaisuehdotukset näihin kokemiini/kokemiinne ulkonäköpaineisiin.

1. Murehdi. Voit ihan todella murehtia kehosi epäkohtia ja itkeä peilin edessä (ja tietenkin poikaystävällesi niin kuin minä aina välillä teen)  kuinka "lihava" olet, kuinka pienet tissit sinulla on, kuinka pieni tai iso pylly sinulla on ja puristella vatsamakkaroitasi.

2. Käy Tallinnassa hankkimassa silikonia rintoihisi. Tai missä ikinä käytkään. Jos se tuntuu oikealta ratkaisulta tee se. Jos se tuntuu siltä ratkaisulta, että elämänlaatusi ihan oikeasti paranee ja susta tulee onnellisempi isommilla rinnoilla, niin GO FOR IT! Tämä ratkaisu käy aina silloin tällöin mielessäni, mutta tiedän että itselleni tämä ei olisi se oikea ratkaisu, sillä koen pohjimmiltani olevani niin vahva henkisesti, että pystyn olemaan tyytyväinen itseeni ja pieniin rintoihini ihan vain näin.

3. Tee "negatiivisesta" positiivista. Pienien rintojen kohdalla tämä on todella helppoa. 1: Voit aina välillä talsia huoletta ilman rintaliivejä sen näyttämättä kuitenkaan mitenkään härskiltä (olen ylemmässä ja alemmassa kuvassa ilman :-D). 2: Rintasi eivät ole tiellä eikä ne aiheuta sinulle ikäviä selkäkipuja. Massiivinen rintavarustus voi olla todella kivulias, at least so I've heard... 3: Et tarvi urheillessa kaksia urheilurintsikoita päällekkäin, niinkuin isorintaiset tarvitsee monesti (?) eikä urheilu muutenkaan tuota sinulle ongelmia kun tissit ei hölsky ja heilu ihan valtoimenaan. (Haha :-D)

4. Opi pitämään peilikuvastasi. Olet kaunis juuri tuollaisena. Korosta parhaita puoliasi. Korosta kapeaa vyötäröäsi, kauniita käsivarsia, pitkää kaulaa, kauniita kasvoja, upeita hiuksia, somia hartioita, pitkiä sääriä... Mitä ikinä parhaat puolesi ovatkaan. ♡

4 kommenttia:

 1. Iso peukku tälle postaukselle! Niin paljon täyttä asiaa, johon ainakin itse pystyn samaistumaan hyvinkin paljon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna :) Näin vähän ajattelinkin, että en oo välttämättä yksin näiden mietteideni kanssa! <3

   Poista
 2. Ihanan avointa pohdintaa! Tissikompleksin kanssa olen itsekin nuoruuteni ja "esiaikuisuuteni" elänyt ja nyt lähes kolmekymppisenä en voisi enemmän tyytyväinen tisseihini olla :-) Jos jotain lohdutuksen sanaa voin antaa niin omat rintani saavuttivat "lopullisen" muotonsa vasta 26-vuotiaana. Olin kyllä muutenkin myöhäiskypsyjä ja esim. menkat sain vasta 16 v.. ja kyllähän rinnat elää koko naisen elinkaaren ajan. Anyway, koen etten olisi minä ilman tissikompleksia ja tavallaan ehkä juuri sen takia osaankin viimein tietoisesti arvostaa tissejäni juuri sellaisina kuin ne ovat. Tai siis haen sitä takaa, että jos olisin aina ollut tyytyväinen rintoihini niin en ehkä olisi näin tietoinen nykyään ihanien rintojeni olemassaolosta, mikä ehkä olisi pois naiseudestani tietyllä tavalla...? Äh en osaa pukea oikein sanoiksi näitä ajatuksia. Olet upea Ines juuri tuollaisena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja ihanista sanoista <3 Ja ymmärrän vallan hyvin mistä puhut. Tuohon itsekin pyrin ja olen matkalla. :) Tällaiset pohdinnat vain vahvistaa meitä! Mukavaa viikonloppua! xo

   Poista