keskiviikko 12. lokakuuta 2016

ALOITA AAMUSI HYVIN + HYVÄN AAMUN RESEPTI (Kookos-Chia-pudding)

Hyvää keskiviikkoaamua!

Juttu, mitä tulee hoettua valehtelematta noin joka toinen päivä tuon rakkaan kanssaeläjäni kanssa, on: "Vitsi nää päivät menee nopeesti" tai "taas on sunnuntai" ja sitä rataa... Ajankulu ei siis mua millään tavalla negatiivisesti haittaa, tuli vaan eilenkin todettua, että se on taas marraskuu kohta! 

Ja mitä lähemmäs mennään meidän "pisintä" vuodenaikaa ja aamut ja illat pimenee ihan hurjaa kyytiä, sitä tärkeämmäksi nousee aamun erilaiset virkistävät rutiinit. Jotain on aina tehtävä, jotta saa kaivettua motivaation päivän askareisiin kaiken tämän pimeydenkin keskellä. 

Kun aloitan aamuni hyvin, ei pimeyskään ihan oikeasti haittaa! 


Niinpä kokosin tähän joitakin juttuja ja rutiineita, jotka voi tehdä aamusta paremman.

Juo paljon vettä: Itse juon yleensä noin litran verran, ennen kuin ulko-ovesta poistun. Heti herättyäni juon aika paljon (koska jano) ja sitten aamun mittaan tulee huomaamatta hörpittyä vesipullosta koko ajan. 

Liiku: Rakastan aamulla treenaamista. Ensinnäkin sen takia, että sitten urheilu on ohi, eikä sille tarvi uhrata aikaa päivän muina aikoina. Toiseksi siitä tulee ihan mahtava ja energinen olo. Kolmanneksi yleensä salille tai lenkille tulee lähdettyä vielä vähän unenpöpperössä, eikä aivot ihan vielä ihan edes hiffaa että mitä tässä nyt ollaankaan tekemässä. :-D

Kuuntele hyvää musiikkia: Urheillessa nyt tulee aina kuunneltua musiikkia, mutta jos jään kotiin, napsautan aina radion heti ensimmäisenä päälle. 

Joogaa: Jos en jaksa lähteä huhkimaan ja puhkimaan lenkille tai salille, kaivan monesti joogamaton esiin ja teen muutamia aurinkotervehdyksiä ja erilaisia variaatioita niistä. Niillä on ihan uskomaton voima! 

Syö hyvä aamupala: Se TÄRKEIN. Hyvä aamupala on kaiken A ja O. Oli se sitten smoothie, puuro tai mikä tahansa, tee siitä hyvä ja tee se sydämellä!

Nyt jo toisen kerran aloitin aamuni ehkä yhdellä parhaimmista aamupaloista, mitä oon IKINÄ tehnyt. 


Ja se on kookos-chia-vanukas mangolla ja mansikoilla. Do I need to say more?! 

Kahteen annokseen (teille kahdelle tai kahdeksi aamuksi!) tarvitset: 

2,5 dl kookosmaitoa (full fat)
(mantelimaitoa)
1 dl chiasiemeniä
kanelia
hunajaa / agavesiirappia
kaardemummaa
+
tuoretta (tai pakaste) mangoa
mansikoita
kookoshiutaleita (Foodin tms.)
Tai mitä lisukkeita ikinä haluatkaan!


1. Sekoita kipossa (johon saat kannen) kookosmaito ja chia-siemenet kunnolla sekaisin. Jos seos näyttää todella tiiviiltä (=nestettä liian vähän, siemenien osuus liian suuri verrattuna nesteeseen...) lisää mantelimaitoa tai muuta kasvimaitoa, sillä siemenethän imevät itseensä aika hurjan määrän nestettä turvotessaan. Sekoita taas. 

2. Lisää haluamiasi mausteita, esim. kanelia, kaardemummaa ja makeutukseksi hunajaa tai agavesiirappia. Laita jääkaappiin tekeytymään yöksi tai vähintään puoleksi tunniksi.

3. Voit 15 minuutin jälkeen kurkata, mitä vanukkaalle kuuluu ja lisätä tarpeen vaatiessa lisää mantelimaitoa (tms.)

4. Kokoa vanukas lasiin kerroksittain haluamiesi lisukkeiden kanssa, esimerkiksi tuoreen mangon tai marjojen kanssa. Itse laitoin tosiaan tuoretta mangoa (koska se oli Lidlissä tarjouksessa ja vieläpä kypsää! Hehe) ja päälle vielä kookoshiutaleita. 

5. NAUTI. Oli niiiin hyvää, että tänäänkin pomppasin sängystä innoissani muistaen, että mua odottaa ihana aamupala jääkaapissa! ♡

 Ja tuo kaunis marmorinen tarjotin on peräisin KitchenTime:lta! 

Kyseessä on tämä Madam Stoltzin marmoritarjotin puukahvalla.  I'm in love. ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti