tiistai 11. lokakuuta 2016

KANA & VIHANNES -WOK

Tiistai on aina vähän hassu päivä. Viikko on vielä melkein kokonaan edessä, mutta enää ei ole sitä maanantain raivo-poweria painaa - koska maanantaihan selätettiin jo. Itselläni on kuitenkin tänään edessä hullun pitkä päivä, sillä illalla on vielä huomista muotinäytöstä (Tullintorilla klo 16 ja 17!) varten harjoitukset! 

Onnistuin kuitenkin sunnuntaina tekemään niin hyvää thaikkunuudeliwokkia että on pakko näin tiistain kunniaksi jakaa se teillekin!

Jos jollekin on jäänyt vielä epäselväksi, niin rakastan tehdä thaimaalaista ruokaa. Se on melko helppoa, terveellistä ja ihan taivaallisen makuista. Verrattuna kiinalaiseen, thaimaalaisessa ruoassa on omasta mielestäni paljon freesimmät maut eikä se ole niin "limaista" ja rasvaista kuin kiinalainen ruoka. Ainakin omat kokemukseni etenkin Suomessa syödystä kinkistä eivät ole yhtään niin herkulliset kuin thaikkuruuasta!

Monesti tulee kerran viikossa tehtyä jotain thaikkua. Tai siis sitä sama mitä aina; vihreää currya, vihanneksia ja kanaa (tai tofua) kookosmaitokastikkeessa. Se vaan ei petä ikinä! Sunnuntaina kuitenkin oltiin taas suurten kysymysten äärellä ("Mitä tänään syötäisiin?") ja teki mieli tehdä jotain uutta. Keksittiin, että nuudeleita olis kiva syödä piiiitkästä aikaa, joten sukelsin Pinterestin maailmaan ja pyydystin hyvältä kuulostavan wokkireseptin käsiini.

Muokkasin kuitenkin reseptiä hieman (muun muassa siksi, että Prismassa ei ollut riisiviinietikkaa, jota alkuperäisessä reseptissä oli). 


Wokkiin tarvitset:

1 isohko parsakaali 
1 punainen paprika
1 chili (siemenillä tai ilman, you choose)
kaalia, joko kiinankaalia (josta tulee oikeesti hyvää wokissa, toisin kuin kouluruuan salaatissa) TAI keräkaalia (tai sellaista kuin käärylekaali, jota me kaupasta löydettiin)
1 keltainen sipuli 
3-4 herkkusientä
broilerin rintafilettä suikaleina (maustamatonta of course, itse käytin 450g)
vettä 2-3 rkl
kookos- tai oliiviöljyä 
nuudeleita/riisiä, what ever you like

Kastikkeeseen tarvitset:

2,5 rkl Hoisin kastiketta (löytyy kaupasta muiden aasialaiskastikkeiden joukosta)
noin 3 rkl soijakastiketta
2 rkl kalakastiketta
1 rkl kookosöljyä (sulaa)
chilihiutaleita 
loraus kookosmaitoa 

1. Valmistele vihannekset: pilko parsakaali pieniksi kukinnoiksi, paprika sopivan ohuiksi suikaleiksi, herkkusienet, chilistä siemenet pois (tai ainakin osa siemenistä),  silppua sipuli ja leikkaa kaalia haluttu määrä, itse laitoin ehkä noin 4 kunnollisen kokoista kourallista

2. Tee kastike: sekoita kaikki ainekset keskenään erillisessä kulhossa. 

3. Paista broileri kypsäksi paistokasarissa tai muussa isossa pannussa - tai tietty wokkipannulla, jos omistat sellaisen! Kun kanat ovat kypsiä, siirrä ne erilliselle lautaselle odottamaan.

4. Laita lisää öljyä pannulle, ja kippaa kaalia lukuun ottamatta kaikki vihannekset pannulle. Laita lisäksi pannulle vesi ja sekoittele noin 3 min. Peitä kannella ja anna olla sen aikaa, kunnes parsakaalit ovat kauniin kirkkaan vihreitä ja pehmenneet hieman. Voit laittaa viimeistään tässä vaiheessa mahdolliset nuudelit kypsymään, jos keität ne vedessä)

5. Tämän jälkeen lisää suikaloitu kaali pannulle ja sekoita sen aikaa, kunnes kaalitkin ovat pehmenneet. Kun ne ovat pehmenneet, lisää vielä kastike ja sekoita kunnolla. 

6. Sekoita mukaan nuudelit. Itse käytin täysjyvänuudeleita, mutta ensi kerralla haluan  käyttää ohutta riisinuudelia!

Tästä tuli kyllä oikeesti tosi hyvää! Vihannekset on ihanan rapeita ja älyttömän hyvän makuisia. Kevyemmän version saa tietty jollain muulla lisukkeella kuin nuudelilla - tai sitten ihan vaan näin pelkästään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti