perjantai 23. joulukuuta 2016

MIKÄ HITON JOULUSTRESSI

Mitä parhainta jouluaaton aattoa ystävät ♡

Viime viikkoina omaan korvaani on särähtänyt tuo yksi sana erityisen pahasti. Sitä toitotetaan telkkarissa, radiossa ja lehdissä. Joulustressi. 

On muotia stressata. On muotia stressata mitä erilaisimmista asioista. Ihmissuhteista, työstä, jopa vapaa-ajasta, siitä ehtiikö joogatunnille vai ei, urheilusta, syömisestä, syömättömyydestä, nukkumisesta, unettomuudesta, ajasta. Ja kaiken kukkuraksi joulusta. 

Joulu merkitsee mulle aikaa, kun saa oikeesti rauhoittua läheisten kanssa, syödä hyvää ruokaa ja rentoutua. Nauraa, nähdä sukulaisia, jakaa iloa, pelailla pelejä ja katsoa elokuvia yhdessä. Asioita, jotka jää monesti vähemmälle siinä tavallisessa arjessa. 

Onko joulusta ihan pakko stressata niin hirveästi? Joulumieli ei kasva siitä, onko joulupöydässä neljää vai neljääkymmentä eri sorttia ruokalajeja eikä siitä, onko se kodin pimeinkin komeron nurkka putsattu vai ei. Joulumieli ei kasva myöskään siitä, onko joulukuusen alla yksi vai yksitoista lahjaa per nassu. Itseäni yletön tavaran ostaminen lähinnä ahdistaa ja on ollut ihanaa huomata kuinka esim. Wolt ja monet muut toimijat ovat lähteneet hyväntekeväisyystoimiin ja mahdollisuuksia lahjoittaa eri kohteisiin lahjojen ostamisen sijaan on vaikka millä mitalla. 

Itse kuitenkin kävin ostamassa eilen pieniä joululahjoja ilman minkäänlaista stressiä. Tänään luvassa on banaanileivän leipomista joulupäivän aamiaispöytään. 

Rauhallista joulua ihmiset, älkääkä stressatko turhaan. 😘

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti