perjantai 13. tammikuuta 2017

MISSÄ ONNELLISUUTESI ON KIINNI?

...Tai mistä onnellisuutesi riippuu? 

Ihanaa perjantaita! 

Oon viime päivinä kärsinyt jonkinlaisista stressin jälkioireista. Tiedättekö sen, kun on puristanut kaiken kapasiteettinsa, voimansa ja pinnistyksensä johonkin tiettyyn asiaan. Sitten sen tietyn asian saa valmiiksi tai se on ohi. Tulee tyhjä olo. Mielen valtaa tyhjiö - mitä nyt? Mitä seuraavaksi? 

Sellainen olo mulla on nyt, kun sain kandin valmiiksi. Tää olo tuli vasta nyt ehkä siksi, kun tällä viikolla arki on taas kunnolla alkanut rullaamaan joululomien jälkeen ja pitäisi olla jälleen niin tehokas. Pitäisi taas saada juttuja aikaan. Kuitenkaan tällä hetkellä ei ole käynnissä mitään niin konkreettista projektia kuin kandi oli, joten tuntuu vähän kuin olis hukassa. 

Näiden tuntemusten takia oon paljon viime päivinä miettinyt sitä, mistä saan sitä hyvää fiilistä ja mistä tulen onnelliseksi. Onnistumiset ja erilaisten asioiden suorittaminen tuo valtavasti hyvää oloa ainakin omalla kohdallani. Se kun tavoittelee jotakin ja lopulta saavuttaa sen. 

Mutta minkä verran suorittamisen ja jonkun asian saavuttamisen on vielä terveellistä ja hyvä tuoda onnea? Eikö onnellisuuden voisi löytää ihan omasta elämästä ja omasta itsestään - ilman, että tavoittelee jotain asiaa jota ei vielä ole tai suorittamalla jotakin tekemätöntä tehtävää?


Onko onni välttämättä kiinni niissä hyvissä arvosanoissa? 

Onko onni kiinni ulkonäössäsi? Onko onni menetetyissä kiloissa tai menetetyissä senteissä vyötäröltä? Olisitko onnellisempi, jos rasvaprosenttisi olisi pienempi?

Onko onni kiinni menestyksekkäässä työurassa tai vaativissa työtehtävissä? 

Piileekö onni rahassa? Piileekö se tavaroissa, joita et vielä omista? 

Tiedän, että omalla kohdallani hyvää oloa tuo tietyt asiat joissa onnistun, joissa ylitän ja voitan itseni. Mutta entä sitten kun epäonnistun? Silloin ei mun mielestä onnellisuuden tulis olla riippuvainen suorittamisesta. 


Ei siis ole mitään pahaa siinä, jos onnistumiset tuovat onnea, mutta onnellisuuden ja elämänilon ei pitäisi riippua niistä. Koska pohdin näitä asioita, ei ne ole mulle ollenkaan itsestäänselviä, vaikka valtaosan ajasta koenkin olevani aika onnellinen tyyppi. Mutta aina ei voi olla hyviä päiviä, ja silloin tulee mietittyä tällaisia juttuja. Ja sellaisina päivinä tulee mietittyä, että missä asioissa se onni oikeasti on. 

Perheessä, parisuhteessa, ystävissä ja ennen kaikkea omassa itsessä. 

Peace and love! Teki hyvää kirjoittaa tämä! ♡ 

P.s. Postauksen kuvat on ihan vaan satunnaisia kuvia, joihin muistan liittyvän vahvoja onnen tunteita. ♡ 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti