perjantai 24. helmikuuta 2017

HELPPO ARKIRUOKA: ASTETTA PAREMPI PASTA BOLOGNESE

Hei kaverit!

Se on taas perjantai, jee! Mulla on taas ihan valtavasti koulujuttuja tehtävänä, ja tänään koitan tosissani olla tehokas. Kirjoitin heti aamusta itselleni päivän To Do -listan, ja tavoitteena saada kaikki tehtyä. Mulla on melkoinen urakka edessä!

Ajattelin tulla jakamaan tänne reseptin maailman helpoimpaan arkiruokaan, jonka kehittelin tässä pari päivää sitten. Kyseinen setti vilahtikin sekä Snapchatissani (@inessalmiranta) ja Instagramissani (@inessi1). Oli siis keskiviikko kun tämän tein ja takana oli tosi pitkä koulupäivä, mutta hyvää ruokaa oli saatava ja suhteellisen helpostikin vielä. Mieli teki pastabolognesea joten tämä resepti syntyi. 

Parasta tässä reseptissä on se, että ainesosia ei ole ihan hirveän montaa ja tekeminen on tosi helppoa. Eikä se vaadi tajutonta määrää pilkkomista. Niin kuin kuvasta näkyy, käytin tavallisen pastan sijaan niitä kuuluisia zoodeleita, eli kesäkurpitsanuudeleita, eli tässä tapauksessa kesäkurpitsapastaa.  Näin reseptiin saa enemmän vihanneksia ja välttää turhat vehnäpastat. Loistavasti reseptiin soveltuu silti käytettäväksi vaikka täysjyväpasta - tai vielä paremmin kikhernepasta tai joku muu erikoisuus!

Reseptiin tarvitset siis:

1 iso sipuli
2 isoa valkosipulin kynttä
Broilerin jauhelihaa TAI laadukasta jauhelihaa (tai vaikka kikherneitä tms.)
liemikuutio (kana/liha/kasvis, riippuen siitä mitä lihaa käytät tai mitkä ovat mieltymyksesi)
1 pikkupurkki tomaattipyreetä
1 isohko purkki (500g) tomaattimurskaa
2 rkl turkkilaista jugurttia

Pastaa: zoodeleita tai jotain muuta! 

suolaa
pippuria
basilikaa
(paprikajauhetta)
(chilihiutaleita)


1. Pilko sipuli ja valkosipuli & kuullota niitä öljyssä pannulla. Itse käytin pienen määrän kookosöljyä ja voita - mikään ei voita sitä tuoksua, mikä tulee voista ja sipulista sekä valkosipulista!! Kun sipulit ovat kauniin keltaisia, siirrä ne hetkeksi sivuun.

2. Ruskista samalla pannulla jauheliha. Kun jauheliha on ruskistettu, lisää mukaan sipulit sekä liemikuutio. Itse käytin broilerin jauhelihan kanssa kanaliemikuution. Sekoita. 

3. Lisää vielä tomaattimurska ja pyree ja sekoita jälleen. Meillä oli tosiaan jäänyt pari ruokalusikallista turkkilaista jugurttia purkin pohjalle, joten laitoin myös sen mukaan soosiin. Mausta mieleisilläsi mausteilla ja sekoita kunnolla. Alenna lämpöä ja anna hautua kannen alla vähintään sen aikaa kun valmistat pastan. 

4. Valmista pasta. Itse tosiaan tein itselleni kesäkurpitsapastaa, ja samalla Antille normi täysjyväpastaa. Kun pastan keitinvesi alkoi hiljalleen kiehua, pidin kesäkurpitsapastaa hetken kuumassa vedessä, jolloin niistäkin tuli koostumukseltaan hieman pehmeitä ja vielä enemmän pastamaisia! Tämän suosittelen ehdottomasti tekemään, jos ei halua syödä kesäkurpitsasuikaleita ihan kypsentämättöminä. 

5. Maista kastiketta, mausta tarvittaessa ja nauti pastan kanssa! Ai että miten hyvää. Täytyy sanoa että noi zoodelit oli tällä kertaa kyllä niin pastamaisia tuon pienen kypsentämisen jälkeen, että olis mennyt varmaan sokkotestissä pastasta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti