maanantai 27. helmikuuta 2017

MONDAYS MY WAY

Pirteää maanantaita kaverit! 

Toivottavasti teidänkin viikonloppu oli yhtä energisoiva ja mukava kuin munkin! Perjantaina pidettiin leffailtaa mun vanhempien luona, lauantaina kävin aamupäivästä tekemässä jalkatreenin (jalat huutaa hoosiannaa tänäänkin vielä), käytiin taidenäyttelyssä Sara Hildénin taidemuseossa ja syömässä ulkona, eilen taas olikin treeneistä lepopäivä ja energiaa tuli tankattua muunmuassa laskiaispullan muodossa! Nam ♡ (oli muuten vuoden toinen laskiaispulla!)


Päätinpä tulla kirjoittamaan tänne viikonaloituksesta. Mulle on tässä aikojen saatossa muodostunut tiettyjä rutiineja maanantaille. Näistä rutiineista ehdottomasti tärkein on treeni: Never skip a workout on Mondays. Reippaalla juoksulenkillä heti aamusta tai rankalla salitreenillä saa startattua viikon niin hyvin ja energisesti! Muutenkin kun heti maanantaina saa treeniviikon käyntiin, on jotenkin pienempi kynnys lähteä muina päivinä treenaamaan. Muutenkin viikonloppuna tulee monesti herkuteltua erilaisilla nautintoaineilla (sokerilla, ehkä alkoholilla?) ja tuntuu huippuhyvältä saada kuona-aineet liikkeelle hikoilemalla. 

Viime toukokuinen kuva smoothie-arkistoista
 Toisena maanantain tärkeänä tärppinä tulee se, mitä laittaa suustaan alas - eli ruoka ja juoma. Kun kaataa heti ensimmäisenä aamulla puolisen litraa vettä kurkusta alas, saa kroppaa taas puhdistettua ja vatsaa heräilemään. Lisäksi mun maanantaiden vakkariaamupalaksi on muodostunut jonkinlainen smoothie. Mieluiten sellainen, joka sisältää jotain vihreää, esimerkiksi pinaattia, lehtikaalia tai jonkinlaista viherjauhetta.

Tänään mun lenkin jälkeiseen smoothieen tuli:

1 keskikokoinen kypsä banaani
appelsiini
1 dl pakastemustikoita
1 mitallinen (kukkurallinen 1 tl) Foodinin viherjauhetta
1 mitallinen Voimaruoka superfood-sekoitusta (kookos)
1 dl makeuttamatonta mantelimaito
1,5 dl vettä
jäitä


Lounaaksikin on yleensä kiva syödä jotain kevyttä ja helposti sulavaa. Esimerkiksi erilaiset sosekeitot on parhautta maanantaisin! 
Lopuksi kuitenkin maanantaivinkiksi sanoisin, että ole armollinen itsellesi ja hemmottele itseäsi jotenkin! Meidän huushollissa on muodostunut perinteeksi käydä esimerkiksi saunassa aina maanantai-iltaisin! Ei mikään perinteinen saunapäivä, mutta mikäs sen ihanampaa päättää selätetty maanantai saunalla ja jollain hyvällä ruoalla. Osta vaikka itsellesi jotain terveellisiä herkkuja tai leivo itse. 

Ei nää maanantait oikeesti mitään pahoja ole, vaikka ihmiskunta sellaiseksi sen on maalannutkin! 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti