torstai 9. helmikuuta 2017

TERVEELLISEMPI NUUDELIRUOKA



Olin jo aika pitkään haaveillut siitä laitteesta. Laitteesta, joka tekee vihanneksista spagettia. Tai nuudeleita - miksikä niitä nyt haluaa milloinkin kutsua. Luulin että tuo nuudelointi-kone (kiitos kiitos, keksin nimen ihan itse - nuudeloida) olisi tosi kallis ja/tai veisi paljon tilaa keittiöstä. Meidän pienehkön kaksion keittiö kun ei ole mikään tilaihme. 

Marssinpa kuitenkin pari viikkoa sitten Stockmannin keittiövälineosastolle ja kysyin myyjältä: "Onko teillä niitä sellaisia koneita, millä voi tehdä vihanneksista spagettia?" - Joo, onhan meillä! 

Myyjä näytti minulle ensin valtavan kokoisen, pöydälle asetettavan laitteen. Hän totesi itsekin sen olevan melkoisen iso, ja vei minut hyllyn toiselle puolelle: "...mutta tää on sitten tällanen vähän pienempi. Tää on ehdottomasti suosituin näistä, tätä on haettu meiltä nyt eniten.


Ja täähän oli ihan älyttömän pikkuruinen vekotin siihen verrattuna, mihin olin varautunut! Ja muistaakseni maksoi 19,90 €. Tuon maksoin erittäin mielelläni ottaen huomioon sen mahtavan tosiseikan, että tästä eteenpäin alkaisi vehnäspagettien ja -nuudelien korvaaminen terveellisimmillä ja ravintorikkaammilla vaihtoehdoilla! Jee! 

Olin tästä hankinnasta niin innoissani, että näin seuraavana yönä jopa unta vihannesspagetista :D Kyllä, kuulitte oikein. Oon pari kertaa nyt nuudeloinut kesäkurpitsaa nimenomaan aasialaisiin ruokiin korvaamaan vehnänuudeleita ja voin kertoa, että TOIMII. Siksi tulinkin jakamaan teille tänne nyt yhden tämän hetkisistä lemppariresepteistäni! Englanninkielessähän on jo ihan vakiintunut termi kesäkurpitsanuudelille - zoodle (zucchini + noodle = zoodle). Kutsun niitä nyt suomeksi ihan vaan kesäkurpitsanuudeleiksi.
 

Thaiwok kesäkurpitsanuudeleilla


3 valkosipulinkynttä pienennettynä
pala tuoretta inkivääriä paloiteltuna pieneksi (itse laitoin ehkä noin peukalonpään kokoisen)
Thai curry-tahnaa (punainen/vihreä) (itse käytän aina aasialaisesta marketista ostettua tahnaa, joka on todella tulista. Laitan sitä vain 1 teelusikallisen, mutta esim. Santa Marian vastaavaa voikin laittaa enemmän!)
Maustamatonta broilerin rintafileetä suikaleina (450g)
parsakaali paloiteltuna sopivan kokoisiksi paloiksi
paprika suikaleina
keräkaalia kaalia suikaleina 
purkki kookosmaitoa (full fat)
noin 2 dl vettä
1 rkl Hoi Sin -kastiketta
1-2 rkl kalakastiketta 
(chiliä)

 1 iso / 2 pienempää kesäkurpitsaa nuudeloituna

 1. Laita lämpimälle (ei liian kuumalle!!) pannulle nokare kookosöljyä ja perään valkosipulit ja inkivääri. Kuullota hetki niin, että valkosipulit muuttuvat keltaisiksi ja niistä irtoaa herkullinen valkosipulin tuoksu. Lisää currytahna ja sekoittele sitä hetki

2. Lisää pannulle broilerisuikaleet ja kypsennä niitä niin, ettei vaaleanpunaista enää näy. Huolehdi että broitsut saa osansa currytahnasta ja valkosipuleista sekä inkivääristä sekoittamalla.

3. Lisää purkillinen kookosmaitoa ja sekoita. Lisää paloitellut vihannekset ja anna kiehahtaa. Itse olen laittanut myös pari desiä vettä tässä vaiheessa, sillä tykäään että kastiketta on runsaasti. Mausteet olen myös koittanut mitoittaa sen mukaan, että laitan tässä kohtaa vettä. Alenna lämpöä hieman ja anna hautua kannen alla noin 20 min tai niin, että vihannekset ovat hieman pehmenneet.

4. Valmista sillä aikaa kesäkurpitsat. Mikäli et halua syödä kesäkurpitsoja ihan raakana sellaisenaan, voit lisätä ne lopuksi hetkeksi kastikkeen sekaan tai vaikka käyttää erillisellä paistinpannulla kookosöljyn kera niin, että nuudelit hieman pehmenevät.

5. Lisää lopuksi kastikkeeseen ruokalusikallinen Hoi Sin -kastiketta sekä kalakastiketta. Halutessasi lisää myös limen mehua. Maista ja mausta makusi mukaan.


Tästä satsista me, 2 jättiläisihmistä syötiin kaksi päivää, molempina reilun kokoiset annokset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti