keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

HERKULLINEN PORKKANAKAKKUTUOREPUURO

Hyvää huomenta!

Välillä ainakin tällä puolella ruutua sitä kyllästyy niihin ainaisiin aamupalarutiineihin. Siis vuorottelen jatkuvasti mustikka- tai mustaherukkasmoothien ja banaanipannareiden välillä. Maanantaina ajattelin että ei hemmetti, nyt on saatava jotain muuta. Avasin iltapäivällä Pinterestin, kirjoitin hakuun Overnight Oats Recipes, ja sieltä se tuli.

Siis jos aamiaisreseptissä mainitaan porkkanakakku, se ei voi olla muuta kuin hyvää ja sitä on kokeiltava. Oon joskus tehnytkin porkkanakakku-uunipuuroa, mutta tällä hetkellä vierastan lämmintä puuroa etenkin aamupalalla. Tuoreus houkuttelee.

Eli porkkanakakkutuorepuuro. Eilisillan pitkän lenkin jälkeen tuntuu hyvältä tankata vähän hiilaria koneeseen Keitin kananmunaa tämän kaveriksi jo etukäteen, kun ajattelin että en ehkä tule täyteen. Mutta täähän osoittautuikin tosi täyttäväksi setiksi, ja uskon että tällä jaksaa!


Jännä juttu muuten, että kun eilen kirjoitin motivaation puutteesta juoksemista kohtaan, ja yliopistolta kotiin kävellessäni kylmä tuuli iski vasten kasvoja ja vähän jotain lumen tapaistakin tuli taivaalta, niin silti vaan sain kerättyä energiaa lenkille lähtöön. Suunnittelin tekeväni ensin jonkun ihan lyhyen lenkin, mutta hupsista keikkaa päädyin juoksemaan yli tunnin! Voittajafiilis!

Mutta nyt itse reseptiin. Koristelin tuorepuuron kreikkalaisella jugurtilla, koska sitä vielä jääkaapista löytyi viikonlopun jälkeen. Se sopi tosi hyvin tähän reseptiin, mutta se ei tietenkään ole välttämätön! Ja niin kuin kaikki tuorepuurot, on tämäkin äärimmäisen helppo valmistaa!

Tarvitset:

1 dl kaurahiutaleita
1 rkl chiasiemeniä
1 raastettu porkkana
2 dl mantelimaitoa (tai kaura-/soija-/ tavallista maitoa)
Aitoa vaniljajauhetta (tai vaniljauutetta... En itse kylläkään vaniljauutetta enää omaehtoisesti viitsi käyttää :D Liittyy jotenkin majaviin... Go and figure)
Hunajaa oman maun mukaan
Kanelia 
Rusinoita

Koristeluun pekaanipähkinöitä (tai mitä ikinä haluatkaan) + kreikkalaista jugurttia

Tee näin: Kaikki ainekset illalla kipossa sekaisin, kansi päälle ja muhimaan yöksi jääkaappiin! Lusikoi tuorepuuro vaikkapa lasiin ja koristele haluamillasi lisukkeilla!

P.s. Noi rusinat toi ihanaa suutuntumaa ja vaihtelua puuroon! Aion ehdottomasti käyttää jatkossakin!  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti