torstai 11. toukokuuta 2017

BULLET JOURNAL: TRYING TO GET MY SH*T TO GETHER
Hei hei heiii!!

Mukavaa torstaiaamua! Täällä on just saatu banaanipannarit (yllätysyllätys) naamaan ja nyt ryystelen aamukahviani. Töihin lähtö koittaa reilu tunnin päästä - ihanaa kun on saanut viettää näin rauhallista aamua kotosalla. Lauantaina on Helsingissä viimein kauan odotettu Helsinki City Run, eli HCR, eli puolimaraton, joten tämä viikko lähinnä lepäillään ja venytellään. Viime viikonloppuna repäsin kyllä sellaset treenit, että ei tässä paljon edes muuta olis voinutkaan. :D Tein lauantaina pitkästä aikaa salilla jalkatreenin, ja sunnuntaina päätin juosta tosiaan kevyen 18 kilometrin lenkin. Maanantain ja tiistain ajan jalat tuntuikin sitten siltä että en pääse niillä eteenpäin... Onneksi nyt jo helpottaa. 

Oon nyt viikon päivät ollut töissä, ja oon viihtynyt taas älyttömän hyvin! Huiput työkaverit ja suurimmaksi osaksi mukavat asiakkaat tekee joka päivästä aika kivan, ja päivät menee tosi nopeesti. :)

Heräsin taas pitkästä aikaa viime yönä siihen painajaiseen, että meidän häät oli seuraavana päivänä ja olin jättänyt kaiken ihan viimetippaan. Koristelut, asusteet, kaikki... Onneksi kuitenkin heräsin ja tajusin että HUH, vielä on aikaa. Tosin ei enää kovin paljoa!! 

Ajattelinkin tuon unen innoittamana tulla kertomaan uudesta jutusta, jonka olen aloittanut. Nimittäin BULLET JOURNALin. Oon aina ihaillut ihmisiä, jotka on tehokkaita ja saavat juttuja aikaan. Oon itsekin oppinut tekemään niitä kuuluisia To do -listoja, jotka ovat tähän asti olleet epämääräisiä lippulappusia siellä täällä ja ympäri kalenteria, joita oon koittanut hallita. Lisäksi erilaisia listoja on tullut tehtyä myös puhelimen muistiinpanoihin, joita en kuitenkaan ikinä muista edes katsoa - jolloin niistä ei luonnollisesti ole hirveästi edes hyötyä. 


Onneksi oon löytänyt tämän ei-niin-ihmeellisen-tai-uuden keksinnön, joka vaikuttaa olevan jollain tapaa jopa pinnalla nyt. Ja sen nimi on bullet journaling, bullet journal, BuJo - en tiedä miten ton voisi suomentaa. :D Itse kuvailisin Bullet Journalia niin, että kyseessä on melko tavallinen muistikirja, johon voi tehdä juuri sellaisia muistilistoja kuin itse haluaa. Muistilistoja tehdään vuosi-, kuukausi- ja päivätasolla. Journalista voi tehdä ihan oman näköisensä, ja siihen voi tehdä niin monta erilaista listaa tms. kuin itse haluaa. Parasta tässä kaikessa on kuitenkin se, että kaikki listat ovat yhdessä ja samassa paikassa - ja järjestyksessä. 

Erilaisia listoja journaliin voi tehdä esim. niille kirjoille, jotka haluaa lukea, jutuille joita pitää ostaa, omien kulujen ja tulojen seuraamiselle, blogi-ideoille, kokeiltaville resepteille... häiden suunnittelulle... :D Mille ikinä!

Kun journaliin tekee to do -listoja, laitetaan joka tehtävän eteen (yleensä) piste / pallo, riippuen asian luonteesta. Sitten kun sen on saanut tehtyä, sen voi merkitä vaikkapa rastiksi. Jos taas et tehnyt tehtävää kyseisenä päivänä/viikkona/kuukautena, mutta haluat tehdä sen myöhemmin, teet pisteestä  nuolen, jolloin voit helposti siirtää sen seuraavan päivän/viikon/kuukauden to do -listalle. Ja niin edelleen.

Tässä vielä pari videota, joista saa vaa vähän osviittaa siitä, mistä on kyse!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti