tiistai 20. kesäkuuta 2017

VAIMOMATSKUA: HUIPPUHYVÄ ARKIRUOKA MUNAKOISOSTA JA KESÄKURPITSASTA

Eli juttuhan on nyt niin, että me mennään naimisiin ensi viikolla. ENSI VIIKOLLA?! What the...?!

Mulla lentelee päivä päivältä enemmän ja enemmän perhosia vatsassa. Järjesteltäviä asioita on vielä vähän, mutta stressitasot on tällä hetkellä kyllä onnellisen minimissä. Oon tullut siihen tulokseen ettei ne häät parane stressaamalla - päin vastoin. Ennen kaikkea oon vaan ihan järkyttävän innoissani ensi viikon lauantaista, enkä malta odottaa että se päivä koittaa!!

Oon aina välillä miettinyt, että muuttuuko ajatusmaailma jotenkin kun musta tulee vaimo. Haluaisin toki olla pullantuoksuinen, aina siivoava ja ruokaa laittava ihana nainen, mutta FAKTAT PÖYTÄÄN - tunnit ei päivässä lisäänny joten ihan kaikkeen edellä mainittuun tuskin pystyn. :D Nyt menneen viikonlopun aikana kuitenkin pesin vihdoin meidän parvekelasit, ja olin kyllä niin ylpeä itsestäni että! Ja näyttää muuten maisematkin huomattavasti paremmalta kun on puhtaat lasit, joiden läpi ihastella Näsinneulaa ja Tampereen siluettia.


Ruokaa rakastan laittaa (mikä ei liene yllätys), ja ajattelinkin nyt naimattomuuteni toisiksi viimeisen viikon kunniaksi jakaa ihan yhden lempiresepteistäni! Löysin tämän alunperin K-Ruoka -sovelluksesta, mutta oon muokannut sitä hieman ruokaisammaksi! Ruoan voi kuitenkin tehdä täysin kasvis- tai vegaaniversioksikin, jättämällä lihan pois (ja ehkä korvaamalla jollakin) ja korvata jugurtin ja juuston jollakin kasvisversiolla tai jättää pois kokonaan. :)

Välimerenpata 


Tarvitset:
  • sipulin
  • kesäkurpitsan (yhden isomman tai kaksi pienempää)
  • munakoison
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • jauhelihaa 400g
  • tölkin tomaattimurskaa (500g)
  • hunajaa tai vaahterasiirappia 1/2 rkl
  • 1 paketti salaattijuustoa / fetaa 
  • tuoretta basilikaa
  • suolaa
  • pippruria
  • kuivattua basilikaa
Lisäksi: 
  •  riisiä tai kvinoaa
  • turkkilaista/kreikkalaista jugurttia 

1. Kuutioi kesäkurpitsa ja munakoiso, silppua sipuli. Lämmitä paistokasari/iso paistinpannu ja kypsennä jauheliha ensimmäiseksi. Kun liha on kypsää, siirrä se sivuun odottamaan, lisää pannulle tilkka lisää öljyä tarvittaessa ja kuullota sipuli.

2. Lisää sitten kesäkurpitsa ja munakoiso ja sekoittele hetki. Lisää sitten tomaattimurska ja sekoita. Lisää mukaan vielä kypsennetty jauheliha ja sekoita. Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla (+ muilla mausteilla joita haluat käyttää) ja sekoita taas.

3. Anna seoksen hieman kiehahtaa/porista, alenna lämpöä ja anna muhia kannen alla n. 20 min.

Valmista tässä vaiheessa riisi/kvinoa tai muu lisuke

4. Kun kesäkurpitsat ja munakoisot ovat pehmenneet, lisää hunaja/vaahterasiirappi, kuutioitu salaattijuusto sekä tuoretta basilikaa. Itse yleensä revin basilikan lehtiä vähän pienemmiksi - näin lehdistä jää mielestäni parempi maku kuin siten että ne silppuaisi pieneksi! Sekoittele, maista ja mausta lisää tarvittaessa. Juuston kuuluu pehmetä hieman padassa. :)

5. Tarjoa riisin/kvinoan kanssa, laita pieni ruokalusikallinen jugurttia sekä tuoretta basilikaa annoksen päälle ja NAUTI!

Ja jälleen kerran tästä arkiruoasta tekee mahtavan se, että tää on aina jopa parempaa seuraavana päivänä nautittuna! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti