torstai 3. elokuuta 2017

MEIDÄN HÄÄT & OMAT 6 VINKKIÄNI HÄIDEN JÄRJESTÄMISEEN

Nyt kun häistä on kulunut jo hieman yli kuukausi (apua miten nopeasti aika on mennyt!), ajattelin että voisi olla kiva palata muistelemaan tuota satumaisen ihanaa ja mielettömän hauskaa päivää ja jakaa sitä vähän enemmän tänne blogiinkin. Muisteloiden yhteyteen ajattelin sovittaa jotain omia tärkeimpiä mietelmiäni ja vinkkejäni häiden järjestämisestä ja kaikkeen siihen liittyvästä!


Meidän häitähän vietettiin siis lauantaina 1.7.2017. Universumi oli meidän puolella tuona viikonloppuna, sillä muuten niin kylmä ja sateinen kesä siihen mennessä huipentui ihan mielettömiin säihin - lämpöasteet kohosi yli 20 asteeseen ja aurinko paistoi koko päivän pilvettömältä taivaalta. 

Kaikkien meidän läheisten kertomukset sekä ihan meidän omakin fiilis kertoo, että meidän häissä tunnelma oli ihan ainutluokkaisen hyvä ja rento jo hääseremoniasta alkaen, mitä me (tai ainakin minä, heh) toivottiin. En oikeastaan missään vaiheessa liiemmin stressannut häiden yksityiskohtaisesta ohjelman laatimisesta, ja leikkien "yksityiskohtia" - eli kysymyksiä - mietin vasta viimeisellä viikolla. Tehdessämme vieraslistaa meidän juhliin, luotin jotenkin siihen, että jos sellaisen porukan saa kasaan häihin kuin me sitten saatiinkin, ei juhlista vaan voi tulla muuta kuin onnistuneet. Paikalla oli meidän parhaita ystäviä ja läheisimpiä ihmisiä, ja tiesin että sillä porukalla ei vaan tule tylsää. 😏 

Tässä tulee mun 6 vinkkiä häiden järjestämiseen. Omalla kokemuksella hyviksi todettu. 💘


1. Panosta yksityiskohtien sijasta häiden tunnelmaan. Katsoin tässä joku päivä telkkarista Suomen ihanimpia häitä (😅), ja siinä Eevi sanoi sen varsin osuvasti; Kaikki muistaa häistä vain tunnelman - ei sitä, minkälaiset pöytäkortit ja kehykset ruokalistoihin on askarreltu. Vaikka tosin Sofia olikin työstänyt meille super kauniit pöytäkortit, joissa oli kolmella sivulla Menu, ohjelma ja pöytänumero, niin veikkaan että ennemmin ihmiset muistaa juhlista sen välittömän ja rennon tunnelman. Viimeisillä viikoilla ennen häitä mietin myös vieraslahjoja, mutta lopulta tulin siihen tulokseen, ettei hääkarkkien tai karkkibuffan järjestäminen vaan olis mun juttu - vaikka kuinka trendikäs sellainen buffet oliskin. :D Kuinkakohan moni meidän vieraista jäi kaipaamaan jotain lahjaa...?

Iskän puhe ja kyynelkanavat auki ehkä yhdellä jos toisellakin
.... Samoin tässä.
2. Kutsu paikalle ne läheisimmät ihmiset ja parhaat ystävät: eli ne, jotka ihan oikeasti haluat olevan paikalla juhlimassa juuri teidän rakkautta ja tärkeintä päivää. Ei määrä, vaan laatu! Toki harmillinen tosiasia on, että juhlapaikat on rajallisia - budjeteista puhumattakaan - eikä ihan kaikkia kavereita tai sukulaisia vaan voi kutsua paikalle, vaikka kuinka haluaisi. Aina joku voi pahoittaa mielensä siitä, ettei saanut kutsua, mutta loppujen lopuksi ihmiset varmaan ymmärtää, että johonkin se raja on vedettävä. Lisäksi yleensä kaikkien avecien kutsuminen on mahdotonta; me tehtiin niin, että kutsuttiin ne kaikki ystävät tyttö-/ tai poikaystävineen, jotka vaan suinkin tiedettiin seurustelevan - ylimääräiset "ota kenet haluat" -avecit jäivät kutsumatta.  


3. Aloita ajoissa. Me mentiin kihloihin 2. elokuuta vuonna 2015, ja saman vuoden joulukuussa tehtiin varaus meidän juhlapaikasta. Kannattaakin alkaa miettiä juhlapaikkavaihtoehtoja HETI, kun häiden ajankohta on päätetty. Kun me varatiin silloin joulukuussa Pikkupalatsi, ei tälle kesälle ollut tullut kuin yksi varaus meidän lisäksi kyseiseen juhlapaikkaan. Mutta sitten kun hääpäivä on yhtä suosittu kuin meidän tänä vuonna (1.7.17), voin kertoa että varmasti jo edellisenä kesänä oli juhlapaikat melko tiukassa! Hääpukua puolestaan käytiin ekan kerran sovittelemassa ja etsimässä viime lokakuussa 2016, eikä senkään kanssa ehtinyt tulla minkäänlaista stressiä! Suosittelenkin siis, että järjestää ja varaa niin paljon kuin mahdollista jo hyvissä ajoin. Kuvaaja, meikki, kampaus, catering, juomat, kukat......... Mitä näitä nyt on!


4. Mieti millaiset häät juuri SINÄ/TE haluat/te. Ei kannata liikaa tuijotella Neljät häät Amerikassa - tai Suomen ihanimmat häät -ohjelmia, ja miettiä että mitä häissä pitäisi olla. En ollut suunnitellut mitään omia "unelmahäitäni" tai täydellistä päivää, vaikka siitä sellainen tulikin. Mutta ennen kaikkea siitä tuli ihan meidän näköinen ja kaikki palaset loksahti lopulta paikoilleen niin, ettei mikään olis voinut lopulta paremmin mennäkään.

Antin bestmanin veli soitti flyygeliä ruokailun ajan, mikä oli kuin jostain sadusta. Meille pidettiin ihania puheita, ja meidän häätanssin soitti ja lauloi Antin bestman ja hänen tyttöystävä. Ruoka oli mielettömän hyvää, ja tunsin itseni ihan oikeasti joksikin prinsessaksi koko päivän. Kaikilla oli niin hauskaa juhlissa, ettei edes juhlapaikalta lähtemisestä meinannut tulla mitään, kun cateringin naiset joutuivat suorastaan taluttamaan meidät ulos juhlapaikan portille. :D


5. Mitä enemmän suunnittelet häitä sekuntiaikataulun sekä yksityiskohtien mukaan, sitä enemmän asioita menee todennäköisesti pieleen. En ollut suunnitellut periaatteessa meidän häille muuta kuin raamit. Juhlapaikalle tulo, alkumaljat, ruokailu, kakun leikkaus, kahvittelu, puheita, ohjelmaa, tanssia. Mitä enemmän suunnittelee etukäteen täydellisesti, miten päivä tulee menemään, sitä enemmän stressaa pienistäkin vastoinkäymisistä päivän aikana. Joku morsianhan olis vaikka voinut vetää pahatkin kilarit siitä, että juhlapaikalla tulee ihan oikea palohälytys meistä johtumattomista syistä ja kaikki vieraat joutui menemään ulos... Mutta sitten joku toinen hääporukka saattaa ottaa siitäkin kaiken ilon irti ja ottaa mielettömän ryhmäkuvan ulkona. Puhumattakaan siitä, että lopulta palomiehet tuli ja ryösti morsiamen... 😂 Kaikilla oli muutenkin illalla niin hauskaa jo muuten, että jätettiin toinen mun kahdesta suunnittelemasta leikistä kokonaan leikkimättä. Ketään tuskin haittasi!


6. Nauti ja ota kaikki ilo irti kaikista hääjärjestelyistä - sekä ennen kaikkea tietysti itse hääviikonlopusta! Koska mulla ei ollut mahdollisuutta kokonaiseen kesälomaan häiden ympärille, otin töistä vapaaksi häitä edeltävän päivän. Aloitin päiväni aikaisin hyvällä treenillä ja aamupalalla, minkä jälkeen kävin laitattamassa kynnet Tamperelaisessa pikkusalongissa nimeltä Beautiful You. Suosittelen muuten tota paikkaa erittäin lämpimästi!! Kynnet oli edulliset ja ennen kaikkea taidolla tehdyt! Jälki oli mielettömän kaunista ja kynnet kestivät ilman ainuttakaan lohkeamaa 4 viikkoa. Ah! Saatoin jäädä koukkuun... Häitä edeltävä yö taas vietettiin parhaiden ystävien, Sofian ja Erikan, kanssa mun vanhempien luona. Syötiin ihana illallinen ja juotiin vähän viiniä. Aamulla taas kävin aamu-uinnilla, syötiin mielettömän hyvä (ja täyttävä) aamiainen - skumppalasin kera. Oli myös niin ihanaa, kun sai luottavaisin mielin istua luottokampaajan laitettavaksi eikä tarvinnut itse stressata meikistä tai hiuksista.Hääkynnet loihti ihana Beautiful You - KIITOS!!

Ennen itse H-hetkeä kokoonnuttiin tietysti ihanien tyttöjen kanssa, syötiin sushit ja juotiin skumppalasit, puin morsiuspukuni - ja niin, tirautin pari kyyneltä. Tekisi mieli kuvailla joka ikinen hetki meidän päivästä, mutta se lienee turhaa. Se nyt vaan oli sanoinkuvaamattoman upea päivä kaikin puolin.


💘💘💘💘💘💘💘💘💘💘💘💘💘💘

Niin kuin kuvista näkyy, meillä oli ihan mieletön kuvaaja matkassa koko päivän. Suosittelisinkin kaikille häitä järjesteleville, että mieluummin panosta kuin pihistä hääkuvaajassa, sillä kuvat ovat lopulta se ainoa juttu, mikä palauttaa teidät häiden tunnelmaan vielä pitkään juhlien jälkeenkin - jopa koko loppuelämän ajan. 

2 kommenttia:

  1. Mielettömiä kuvia, ihana tunnelma välittyy teitä henkilökohtaisesti tuntemattomillekin katsojalle! :) Jos vielä jaksat häistä kirjoittaa, niin hääpuvun valinnasta ja etsinnästä olisi ilo lukea lisää. Pukusi olikin aivan upea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos vinkistä! <3 Voisinkin kirjoittaa jonkun pätkän puvun hankinnasta. :) Ja KIITOS, se olikin ihan mun unelmien täyttymys! <3

      Poista