sunnuntai 24. syyskuuta 2017

EI EHDOTTOMUUDELLE - Food Talk

Ihanaa sunnuntaita!

Tällaiset sunnuntait on kivoja. Nukuin pitkään, aurinko paistaa täydeltä taivaalta ja nautin aamupalaa pitkään ja hartaasti. Monta kuppia kahvia. Ainakin kolme! Vaikka eilisilta meinasi vähän venähtää, onnistuin karkaamaan muita aikaisemmin pehmeään, lämpöiseen sänkyyn nukkumaan kun koko homma alkoi ahdistaa haisevassa yökerhossa jossa kaikki on ihan liian humalassa :D Välillä noi illat on hauskoja ja oikein tervetulleita, mutta eilen kuuntelin itseäni siinä kohtaa kun ei vaan yhtään yksinkertaisesti huvittanut. Ja tänä aamuna kiitin itseäni siitä eilen klo 1 jälkeen tekemästäni päätöksestäni, kun sain herätä hyvin levänneenä ja ilman turhia krapuloita!

Aamupalaksi tein meille - ah niin herkullisia - banaanipannareita. Kahden henkilön satsiin tuli tänään:

2 banaania, 
4 kokonaista kananmunaa
1 valkuainen.

Päälle täysrasvaista kreikkalaista jugurttia, mustikoita, luomumaapähkinävoita nokare, vähän hunajaa, kanelia ja kookoslastuja. NAM! 

Vaikka en nykyisin syö lähes ollenkaan maitotuotteita (tällä hetkellä käytössä on myös heraprotskun sijaan  Foodinin herneproteiinijauhe), on ihanaa viikonloppuisin herkutella esim. juuri kreikkalaisella jugurtilla! Se tuntuu ihan luksukselta, kun sitä nauttii pienissä määrin ja silloin tällöin. 

Niin tässä, kuin monessa muussakin asiassa oonkin sitä mieltä, että ehdottomuus on aina pahasta. Jos laittaa kieltolistalle asioita, alkaa ne jossain vaiheessa monesti aiheuttaa stressiä ja huonoa oloa. Jos kieltää herkut täysin, alkaa ne ahdistaa ja niitä alkaa tehdä mieli. Syntyy ikävä kierre, kun tekee mieli muttei niitä missään nimessä saa syödä. 

Kun miettii kieltojen ja ehdottomuuden sijaan asioita siltä kantilta, että mitä SAAT syödä, mitkä asiat tekee itselle hyvää, mitkä maistuu hyvältä, ei mikään tunnukaan enää niin stressaavalta ja ehdottomalta. 

Kun tiedän, että syön pääosin hyvin ja terveellisesti, on kiva tietää, että on OK syödä välillä jugurttia ja jätskiä. On OK syödä korvapuusti lauantaina kahvilassa. On OK juoda lauantaina pari (tai kolme tai neljä) lasia viiniä hyvässä seurassa kun tekee mieli. EI EHDOTTOMUUDELLE!


Veikkaan etten ole yksin näiden ajatusteni kanssa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti