keskiviikko 27. syyskuuta 2017

POWER OATS - VOIMAPUURO (Vegaani)

Hyvää huomenta! 

Täällä valmistaudun toiseen päivään mun kolmen päivän työrupeamasta Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa (tarkoitan siis että oon vielä kotona mutta työt on siellä :D). Muutama vuosi sitten taisin itselleni luvata, etten mee enää ikinä seisomaan korkokengissä kyseisille messuille, mutta tilanne taisi olla se että asuin vielä vanhempieni luona - kyllä ne työt kummasti maistuu nyt taas kun on oikeasti AIKUINEN (ainakin vähän niin kuin)! 

Ajattelin tulla jakamaan tänne reseptin, joka on yksi mun tän hetken lemppariaamiaisista. Se on nopea, helppo ja antaa energiaa esimerkiksi aamutreenin jälkeen tai silloin kun on muuten kova nälkä aamulla! Tai miksei toki jonakin muunakin aikana päivästä.

Jaoin tämän ohjeen viime viikolla myös mun Instagramin Storyssa, mutta pakko se on tännekin jakaa kun se luonnollisesti sieltä Instasta katosi heti 24h jälkeen :D 

Extra-energiaa puuroon tuo proteiinijauhe. Tiedättekö kun tavallisesta kaurapuurosta lähtee hetkellisesti nälkä, mutta tunnin päästä huomaatte mahan kurnivan taas? Tämän jälkeen maha ei kurni ainakaan siihen kolmeen tuntiin 😉 Itselläni mulla on käytössä Foodinin vaniljaherneproteiinijauhe, mutta sen sijasta voi kyllä käyttää ihan mitä tahansa protskua. Tästä omastani kuitenkin puurosta tulee jotenkin ihanan kermaista ja taikinamaista!

Tarvitset:

1 dl kaurahiutaleita
2-2,5dl vettä
kauramaitoa / mantelimaitoa tms. 
1 kauhallinen Foodinin herneproteiinijauhetta
ripaus suolaa 

Päällisiä 
(esim. mustikoita, banaania, pähkinävoita, kanelia...)

Tee näin: 

Mittaa vesi kattilaan ja laita kuumenemaan levylle. Kun vesi alkaa hiljalleen kiehua, lisää kaurahiutaleet. Alenna lämpöä hieman, jottei seos kiehu kamalan kovaa. Sekoittele mielummin liikaa kuin liian vähän! Kun suurin osa vedestä alkaa olla haihtunut/imeytynyt hiutaleisiin, lisää proteiinijauhe. Kaurapuuron pitäisi ennen lisäystä siis olla vielä kuitenkin huomattavasti löysempää kuin valmiin puuron. 

Kun olet lisännyt protskujauheen ja sekoittanut, lisää nestettä. Itse laitan tässä kohtaa yleensä lorauksen kauramaitoa, jolloin koostumuksesta tulee tosi hyvä! Lisää nestettä sen verran, kunnes puuron koostumus on sulle mieluinen. Sekoita sen verran, että jauhepaakkuja ei ole ja että koostumus on hyvä! Lastaa lautaselle haluamiesi päällisten kanssa ja nauti puurosta sekä sen tuomasta energiasta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti