perjantai 26. tammikuuta 2018

SE HUONO PÄIVÄ JA NEGATIIVISUUDEN KIERRE

Postauksen kuvathan EIVÄT liity mitenkään otsikkoon... Nimittäin tämä perjantai alkoi varsin hyvin kun rutiineista poiketen sain syödä aamiaiseni perjantaiaamun kunniaksi "ulkona", eli Mama Bearissa. Ja siksi päivä alkoikin varsin hyvin, vaikka tuolla ulkona meinaa tänäänkin liukastella ihan tämän tästä ja vettä sataa... :D

Mutta tiedättekö ne päivät, kun tuntuu että "kaikki menee mönkään"? Aamulla pudotatte kasan kahvipuruja keittiötasolle ja lattialle, liukastutte matkalla yliopistolle tai töihin, unohdatte kuulokkeet kotiin vaikka pitäis mennä salille, hukkaat vesipullon ja sateenvarjo on mennyt rikki ja ulkona sataa. 

Mulla on ollut tällä viikolla kaksi sellaista päivää. Kaksi. 


Oon kuitenkin oppinut, että on jopa vaarallista lähteä tuohon ajatteluun heti aamusta. Jos aamulla tuntuu menevän kaikki mönkään, kannattaa vastoinkäymisiä tarkastella vähän kuin "sivusta seuraajana" tai tarkkailijana. Siten, että "kappas, kuinkas tuo nyt noin meni?". Jos taas alistuu ottamaan kaikki arjen vastoinkäymiset henkilökohtaisesti sillä mentaliteetilla, että olenpas kömpelö ja surkea ja nyt kaikki menee pieleen ja että tästä mun tekemisestä ei tuu yhtään mitään, menee koko loppu päivä ihan varmasti mönkään ja sitä tuntee olonsa suorastaan epätoivoiseksi. 


Kun jo aamusta huomaan, että pieniä kömmähdyksiä tapahtuu tämän tästä, koitan samantien päästä niistä yli. Sen lisäksi, että yritän vain naurahtaa itselleni, koitan heti keksiä jonkun jutun, joka kompensoi ne vastoinkäymiset. Teen jotain, jossa onnistun tai ajattelen jotain, mikä on mennyt sinä päivänä oikein erityisen hyvin. Elämä on täynnä positiivisia ja onnistumisen hetkiä, kun vaan vähän näkee vaivaa niiden näkemisen eteen silloinkin, kun tuntuu menevän "huonosti". 

Palataan vaikka takaisin noihin kuviin. Mikä ihana tapa aloittaa perjantai syömällä aamiainen jossain muualla kuin kotona - tai edes poiketa niistä arjen rutiineista hieman. 💛 Mun on niin kauan jo pitänyt käydä Mama Bearissa Laukontorilla ja vihdoin saatiin sovittua aamupalatreffit sinne Rosan kanssa!! Toi puuro oli vielä paljon parempaa kuin osasin odottaa... Otin itselleni "Juuri Sopivan" kokoisen väh. 5 tuntia haudutetun kaurapuuron, jossa lisukkeina oli kristallisoitua inkivääriä, manteleita, rusinoita, kaardemummaa, kanelia ja kookoskermaa... TAIVAS että oli hyvää!! 

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin, hyvää viikonloppua kaikille teille! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti