torstai 8. maaliskuuta 2018

TOSINAISET FIXAA TOISTENSA KRUUNUJA

Tosinaiset - tai kuningattaret, niin kuin se englanninkielinen lainaus kuuluu; 
Real Queens Fix Each Other's Crowns. 

HYVÄÄ NAISTENPÄIVÄÄ!

Mun mielestä toi lainaus kiteyttää loistavasti ajatuksen naiseudesta, naisena olemisesta, toisten naisten kunnioittamisesta ja naisten kanssa toimimisesta. Ajatus, joka meidän kaikkien naisten tulis pitää useammin mielessä. 

Toinen naiseuteen liittyvä sanonta on tietysti tämä: Nainen on naiselle susi. Tähän en missään nimessä halua uskoa enkä ajatella näin, mutta liian usein se joissain tilanteissa tuntuu näkyvän. Silloin kuvaan astuu monesti kateus ja se kuuluisa p*skan jauhanta.

Kun puhutaan feminismistä ja naiseudesta ja naisena olemisesta, puhutaan monesti miesten ja naisten eriarvoisuudesta, sekä siitä kuinka naisia kohdellaan huonosti, etenkin miesten puolelta. Vaaditaan oikeudenmukaisempaa kohtelua, tasavertaista kohtelua. Kunnioittavaa kohtelua. Tämä on kaikki ihan oikein. 

Mutta yksi juttu mitä en ymmärrä ja mitä aina välillä mietin: 

Miten me naiset voidaan niin usein olettaa ja vaatia tietynlaista, kunnioittavaa kohtelua muilta, etenkin miehiltä, jos me ei kunnioiteta toisiamme? 

Kuva: Laura Iikkanen

Monesti puhutaan pahaa toisten naisten selän takana, haukutaan, mollataan, kadehditaan. Kadehditaan jos toinen on saavuttanut jotain tai tehnyt jotain mitä itse ei vaikkapa uskaltaisi,  kadehditaan kun toinen on menestynyt jossain asiassa. Haukutaan ulkonäköä, keksitään perättömiä juttuja, juorutaan perättömiä ihan vaan sen takia että olis jotain puhuttavaa ja pällisteltävää. 

Mun mielestä meidän naisten pitäisi pitää yhtä enemmän, puhua paskaa vähemmän. Mitä jos ensi kerralla jätät kommentoimatta kaverillesi toisen ulkonäköä, toisen tekemisiä tai jotain mitä toinen nainen on ostanut tai postannut someen? Mitä jos ensi kerralla keskittyisit sanomaan jotain positiivista muista naisista, ja etenkin siitä, jonka kanssa puhut? 

Saatat yllättyä siitä, miten positiivisten asioiden esille tuominen parantaa myös omaa päivääsi, ja ehkä saatat itsekin vetää puoleesi näin vähän positiivisempia juttuja. 

Kehu, kunnioita ja sano kohteliaisuuksia. Me kehutaan muutenkin toisiamme ihan liian harvoin. Pidetään mölyt mahassamme kun toisella on kivat vaatteet päällä tai toinen näyttä erityisen upealta just tänään. 

Pidetään siis naiset yhtä! Kunnioitetaan toisiamme, autetaan toisiamme ja tuetaan toisiamme. Kehutaan ja puhutaan positiivisia asioita. Uskon, että siinä on meille iso voimavara! 

Laura Iikkanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti