torstai 7. kesäkuuta 2018

HYÖTYLIIKUNTAA JA HUVEJA - 2 VIIKON KUULUMISET


Viime kerrasta on taas jo ihan liikaa aikaa!

Mun kahteen viime viikkoon on mahtunut: valmistujaiset x2, pulahduksia järvessä, saunomista, juhlimista, töitä – sekä omia päivätöitä että viikonlopun kahvilatöitä torilla, hieman liian vähän unta, salilla käymistä, lenkillä käymistä, yhteensä n. 70 km pyöräilyä (oon alkanut pyöräilemään töihin aina kun vaan sää sallii ja huvittaa, matka yhteen suuntaan on reilut 10km …), viiniä, hyvää ruokaa, paljon ystäviä, vihersmoothieita ja banaanilettuja.

Huh! Siinähän sitä jo taas olikin! Kesästä on siis nautittu täysillä, vaikka nyt vähän kylmempää ja tuulisempaa tulikin. Toi työmatkapyöräily on muuten vienyt päivät ihan nextille levelille. Siinä saa kaksi melkoisen isoa kärpästä lyötyä yhdellä iskulla – urheilun ja työmatkat, jotka muuten viettäisin vaan bussinpenkillä. Bussilla matkustaessani en myöskään oikein meinaa herätä kunnolla ennen  kuin pääsen töihin, ja tuon 35 minuutin ylämäkisen pyörälenkin aikana taatusti herää! Eikä pyöräilypäivinä tarvi ihan hirveästi miettiä muita lenkkejä tai aerobisia treenejä, ellei välttämättä halua. Maanantaina esimerkiksi kävin vielä työpäivän jälkeen salilla, ja kotiin mentäessä saatoin vähän eksyä vieläpä pyöräreitiltäni jollekin asuinalueelle, ja kotimatkasta venyi vahingossa 50 minuutin mittainen treeni. Voin kertoa että olin ihan pikkuisen poikki kun pääsin kotiin… :D

Suosittelen siis kaikille, joilla työmatka on järkevän mittainen, kokeilemaan joskus bussin sijasta polkupyörää! JA KYPÄRÄ PÄÄHÄN! Fun fact: On muuten hassua, miten joskus yläasteella lopetin pyöräilyn moneksi vuodeksi sen takia, että mulle asetettiin kotona ehdot, että pyöräillään kypärä päässä tai sitten ei ollenkaan. Valitsin jälkimmäisen. Nykyään en oikeastaan uskalla pyöräillä ilman kypärää, sillä näen liikenteessä jatkuvasti ihan järkyttäviä vaaranpaikkoja, kun kuvittelen itseni törmäämässä auton kylkeen ja lentämässä autotielle tai katukivetykseen. Mulla on sitä paitsi niin hieno kypäräkin, että käytän sitä oikein mielelläni!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti